La Policia Local de Platja d'Aro ha detingut dos homes, de 31 i 47 anys, que traficaven il·legalment amb oli usat. Els arrestats anaven pels restaurants de la Costa Brava comprant el producte que els establiments havien fet servir per cuinar i després el revenien a França. A més, un d'ells conduïa amb un permís fals i l'altre tenia pendent una ordre de cerca i detenció emesa per un jutjat de Madrid.

Compraven oli usat als restaurants per després revendre'l a França

La detenció es va produir el passat dimarts a la tarda, després que un restaurador de Platja d'Aro avisés a la Policia Local d'un parell d'homes que havien anat al seu restaurant per comprar-li l'oli que havia fet servir per cuinar. Com que no es van acreditar com a empresa de gestió autoritzada pel departament competent, l'home es va negar a vendre'l i els delinqüents van fugir en la seva furgoneta.

El restaurador va poder facilitar la descripció dels dos homes a la policia, així com indicar-lo la matrícula del vehicle. Es van activar diverses dotacions per trobar-los i els van localitzar a l'avinguda Ridaura. En demanar que s'identifiquessin, el conductor va treure un permís de conduir de Bulgària que semblava fals. En comprovar les seves dades, van veure que mai s'havia tret el carnet de conduir.

L'altre home sí que tenia la documentació en regla, però els va sortir una alerta per una orde de cerca i detenció que tenia pendent d'un jutjat de Madrid. Per aquest motiu, tots dos van ser detinguts. A més, en escorcollar la furgoneta van trobar que portaven 11 bidons plens d'oli usat que havien comprat en diversos restaurants. En total, hi havia uns 1.200 litres que pretenien portar a França per revendre'l. Des de la Policia Local, es va posar el tema en coneixement de l'Agència de Residus de Catalunya perquè iniciïn un expedient de denúncia.