La Guàrdia Civil i la Gendarmeria francesa han desarticulat una banda internacional dedicada al tràfic de drogues entre la Costa Brava i França. El dispositiu conjunt ha comptat amb la col·laboració de les Policies Locals de Lloret de Mar, Maçanet de la Selva i Vidreres. L’operatiu ha acabat amb un total de deu persones detingudes, sis a territori francès i quatre a Catalunya, i dos investigats. Els detinguts, de nacionalitat espanyola i francesa, estan acusats de delictes de tràfic de drogues, de cultiu, elaboració de drogues, defraudació de fluid elèctric, tinença il·lícita d'armes i pertinença a organització criminal.

Els policies van confiscar diversos tipus de droga i van detenir deu persones

L’operació ‘Mapez’ es va iniciar el 2022 i durant la investigació es van produir diverses ordres europees d'investigació que van permetre que els dos cossos policials poguessin fer de manera conjunta diverses indagacions i tasques operatives que van culminar aquest dimarts, 10 de gener, amb les entrades i registres en deu domicilis de forma simultània a banda i banda de la frontera. A la part catalana, els agents van detenir quatre persones que pertanyen a l'organització criminal a Maçanet de la Selva, Lloret de Mar i Vidreres. Els altres sis detinguts van ser arrestats a la part francesa.

En l’operatiu, en el qual van participar més de 200 efectius de la Guàrdia Civil i la Gendarmeria francesa, es van decomissar 80,5 quilos de marihuana, 8 de cabdells de marihuana, 303,3 grams d'haixix i 10,8 grams de cocaïna. A més, també es van confiscar 49.315 euros en efectiu, tres vehicles d'alta gamma, una moto, 12 armes blanques, una de curta de foc real, una carabina d'aire comprimit, una armilla antibales amb el logotip de la Gendarmeria i material elèctric pel cultiu de marihuana. La investigació continua oberta i no es descarta que pugui haver-hi més detencions.