La Policia Nacional ha detingut a Dénia (Alacant) un home buscat per les autoritats alemanyes per haver torturat dues persones, una d'elles menor d'edat, per a sostreure'ls informació sobre una banda criminal a la qual pertanyien, dedicada al tràfic de drogues, i que rivalitzava amb la seva. L'extrema violència amb la qual va cometre els fets li han valgut una condemna de 15 anys entre reixes, per la qual cosa va decidir fugir d'Alemanya. Gràcies a la col·laboració internacional a través de l'Oficina SIRENE, ha pogut ser localitzat i detingut, i a hores d'ara està pendent d'extradició. 

 

Especialista a treure informació a narcotraficants rivals 

L'home era molt conegut per la policia alemanya per fer servir mètodes molt violents per aconseguir informació a membres de bandes de narcotràfic rivals. Els fets pels quals estava en crida i cerca es remunten l'abril del 2022, quan va segrestar dues persones i les va torturar fins que va aconseguir que li paguessin una quantitat molt gran de diners. Tot va tenir lloc a la ciutat alemanya de Brandenburg, on va quedar amb una de les víctimes, qui en aquell moment era menor d'edat, fent-se passar per un possible client. 

L'ara detingut i el noi van anar a un parc infantil, on, amb ajuda d'altres membres del seu grup, van rodejar l'adolescent i li van segrestar, portant-lo a un pis de l'organització. Allí van començar a torturar-lo, cremant-lo amb encenedors i cigarrets, ferides als dits amb claus de tub i a diverses parts del cos amb un trepant. Com que el noi no deia res, el van obligar a trucar un altre membre, a qui també van segrestar i torturar. 

A la segona persona segrestada li van exigir una quantitat d'MDMA de la qual en aquells moments no disposava. Finalment, després de llarga estona torturant totes dues víctimes, van aconseguir que els lliuressin una important quantitat de diners en efectiu. 

Atrapat a Alacant després d'un any 

Després que les autoritats alemanyes tinguessin coneixement que havia abandonat el país, van emetre una Ordre Europea de Detenció (OEDE). La Policia Nacional, després de diverses gestions, va aconseguir localitzar el fugitiu en un poble d'Alacant. A finals del passat mes d'agost, van posar en marxa un dispositiu que va acabar amb la seva detenció en un pàrquing a una zona de platja de la localitat de Dénia.