Un bou s'ha escapat d'un rodeo als Estats Units i ha sembrat el pànic. L'animal va saltar la tanca que envoltava l'estadi d'Oregon mentre es realitzava el famós espectacle estatunidenc que, sense saber-ho, el boví el va convertir en un amb tocs espanyols: una espècie de encierro de San Fermín. El toro es trobava a la sorra i va esquivar la tanca del públic davant d'una multitud que cantava God Bless the USA de Lee Greenwood aquest dissabte a la nit amb les llanternes dels telèfons enceses. Va aconseguir escapar i va començar a córrer pels voltants, on va envestir diverses persones i va deixar quatre ferits abans que els vaquers el reduïssin, segons ha explicat NBC News.

 

Però el més sorprenent, curiosament, no és el salt que va fer el gran bou per sortir del rodeo, sinó les envestides que va clavar a tots els que es trobaven congregats als voltants. Entre ells, el primer que va fer abans de sembrar el caos absolut és banyegar una dona que anava vestida de vermell, un color que tradicionalment es recomana no portar ni als rodeos ni corrides de toros. Més tard va atacar tres persones més, que van ser traslladades a un hospital proper. Segons ha explicat l'Associació Sisters Rodeo, que organitza l'espectacle, totes es troben fora de perill.

Forts envestides del toro i quatre ferits que no corren perill

"Provarem de no tornar a posar-lo en aquesta situació mai més. El portarem a casa, l'enfrontarem novament i entrenarem una mica amb ell", ha assegurat l'associació. El fet que no hi hagi ferits més greus és més que una bona notícia, ja que en alguns vídeos gravats quan el toro va muntar el seu particular "encierro" s'observa com banyega una dona que està parlant tranquil·lament amb unes altres dues persones, la fa volar pels aires en diverses ocasions i després li passa per sobre. Afortunadament, malgrat la cruesa de les imatges no s'han hagut de lamentar víctimes mortals al rodeo d'aquest dissabte a la nit a Oregon, als Estats Units.