Un veí de Mollerussa, de 29 anys i nacionalitat romanesa, és la víctima mortal d'un tràgic accident laboral que va tenir lloc aquest dimecres en una explotació agrícola d'Esplús, a la Franja de Ponent. Els fets van tenir lloc cap a dos quarts de quatre de la tarda quan la víctima estava treballant en la recollida de l'ametlla en una finca i va bolcar el toro mecànic que estava conduint, quedant atrapat a sota i morint esclafat. Els seus companys el van anar a recollir amb un altre carretó mecànic, però ja no es va poder fer res per salvar-li la vida. Fins al lloc es van desplaçar efectius de la Guàrdia Civil i dels bombers de la Diputació d'Osca.

Una maniobra marxa enrere va provocar l'accident

Des d'Inspecció de Treball i Seguretat Social es va obrir una investigació sobre els fets per esclarir què podia haver passat. Segons han explicat després de les primeres indagacions, quan la víctima estava fent una maniobra marxa enrere amb el toro mecànic, una de les rodes posteriors va tocar el marge del camp, el carretó va començar a donar voltes de campana i el treballador en va sortir disparat. Desgraciadament, el vehicle va acabar caient damunt de l'home i el va matar per aixafament. Les ferides que va patir eren tan greus que no va poder sobreviure.

Amb aquesta ja són 25 les persones que han mort aquest any a l'Aragó en un accident laboral, nou d'elles a la província d'Osca. Davant aquesta situació, des d'UGT van convocar una concentració a Saragossa per tal de protestar contra el que denominen "número de la vergonya", ja que s'ha superat la xifra de víctimes mortals que es van registrar durant tot el 2022. Pel que fa al conjunt de l'estat espanyol, ja són 406 víctimes mortals les que s'han produït en accidents laborals aquest 2023, menys d'un 50% respecte a l'any anterior.