Les curses il·legals de cotxes s’han convertit ja en part del paisatge nocturn del Vallès Occidental i el Vallès Oriental. En els últims anys, especialment després de la pandèmia, les concentracions de cotxes en polígons industrials de la zona a les nits han estat constants i els Mossos d’Esquadra i les policies locals han hagut d’incrementar la seva presència per evitar que s’acabessin produint.

Quan aquests controls policials augmentaven, els aficionats als cotxes tunejats disminuïen la seva activitat. Quan semblava que tot es tranquil·litzava i els policies deixaven de fer tants controls, les concentracions tornaven a augmentar. Aquest és el punt que es viu actualment. Segons ha informat TV3, les curses il·legals a la zona del Vallès han tornat a repuntar durant les últimes setmanes i les policies locals ja se les estan enginyant de totes les maneres per tractar d’impedir-les.

Les curses il·legals de cotxes tornen a repuntar al Vallès

Un dels municipis que més està patint aquest augment de les curses il·legals és Llinars del Vallès. Fa unes tres setmanes es va detectar a Llinars Park la presència d’una cinquantena de cotxes tunejats. El soroll dels vehicles provoca malestar entre els veïns dels voltants, a més que les curses podem suposar un perill pels treballadors d’algunes fàbriques del polígon que fan el torn de nit. Per aquest motiu, la Policia Local ha decidit tancar un dels dos accessos al polígon Llinars Park i deixar l’altre mig obert i amb la vigilància de les patrulles o de seguretat privada.

Les concentracions de cotxes il·legals s’han convertit en habituals els últims dos anys

A principis de 2022 hi va haver un altre repunt d’aquest tipus de concentracions fora de la llei al Vallès Oriental. En aquella ocasió, es van dur a terme dispositius policials Granollers, les Franqueses del Vallès, Canovelles, la Garriga, Cardedeu, Llinars de Vallès, l'Ametlla del Vallès, Montornès, Lliçà d'Amunt i Santa Maria de Palautordera. També es va muntar un operatiu a Sant Celoni que va acabar amb 30 persones identificades, 20 vehicles controlats i set denúncies de trànsit. Al gener, en només un cap de setmana es van arribar a controlar uns 200 vehicles i denunciar 42 persones per infraccions de trànsit.