El passat 7 de maig, un grup de veïns de Tortosa (Baix Ebre) va sortir a passejar per un camí de la Mola del Punxó, al coll de l'Alba. Cap a les set de la tarda, els amics van adonar-se que eren un menys; un home, de 58 anys i nacionalitat suïssa, que feia només un parell de dies que s'havia mudat al municipi, es va esfumar sense deixar cap rastre. El grup va trigar un parell d'hores en avisar als serveis d'emergència, ja que pensaven que no podia estar mol lluny i que el trobarien aviat. No va ser així. Després de tres dies van suspendre la recerca, que s'ha reprès a primera hora d'aquest dilluns, segons ha pogut saber ElCaso.cat, amb onze dotacions dels Bombers de la Generalitat pentinant tota la zona del parc eòlic per on se'l va veure per última vegada.

El busquen per zones de difícil accés

Efectius terrestres dels Bombers de la Generalitat, amb dotacions del Grup Caní de Recerca (GCR) i el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) han reprès la recerca, centrant-se ara en tres zones concretes del coll de l’Alba, de molt difícil accés, on prèviament no havien pogut accedir. Fins ara havien rastrejat l’àrea del parc eòlic del Baix Ebre, del camí del Ranxero i del barranc del Rei, unes 1.000 hectàrees de terreny, sense trobar cap indici del parador de l’home desaparegut. Els Mossos d’Esquadra tenen oberta una investigació per tal d’aclarir aquesta misteriosa desaparició.

L'home no portava el telèfon mòbil al moment de perdre's per la serrada, la qual cosa dificulta la tasca dels investigadors, ja que no poden aprofitar la geolocalització del dispositiu per a trobar-lo. Als agents els preocupa el fet que el desaparegut no coneix la zona, pel fet que feia només uns dies que s'havia instal·lat a la localitat. Els veïns que l'acompanyaven aquella tarda ja van explicar que descartaven la possibilitat que trobés ell sol el camí de tornada a casa. La recerca continua activa amb l'esperança de trobar-lo, o, almenys, de trobar alguna pista que indiqui que li va ocórrer aquell vespre de diumenge.