Efectius dels Bombers de la Generalitat, dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Tortosa busquen des d’aquest diumenge un home de 58 anys i de nacionalitat suïssa que va desaparèixer quan passejava amb un grup d’amics per la zona del Coll de l’Alba. Feia només tres dies que s’havia instal·lat a la capital del Baix Ebre, i se’l va perdre la pista per un camí de la Mola del Punxó. Una de les veïnes que també era al grup va alertar als serveis d’emergència cap a tres quarts de nou del vespre, i es va activar immediatament un dispositiu de recerca.

Va sortir sense telèfon

El grup de veïns va decidir sortir a passejar per la serra al voltant de les sis de la tarda del diumenge. Cap a les set, es van adonar que el desaparegut no era amb ells, i van començar a cercar-lo, pensant que no podria estar molt lluny. Com que no el trobaven, van trucar al 112 explicant la situació, molt preocupats perquè no portava el telèfon mòbil a sobre i perquè no estaven segurs de si sabria trobar el camí de tornada a casa tot sol.

Fins a 18 dotacions dels Bombers amb el Grup Caní de Recerca (GCR), el Grup de Suport Operatiu (GROS), el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i la Unitat de Comandament Mitjana (UCM) van començar a pentinar la zona en recerca de l’home. El fet que no portés el mòbil dificulta la tasca dels investigadors, ja que elimina la possibilitat de trobar-lo fent servir la geolocalització del dispositiu. Sis patrulles dels Mossos d’Esquadra, inclosa la unitat canina, agents de la Policia Local van sumar-se al dispositiu que durant la tarda d’aquest dilluns va estendre’s cap al camí del Ranxero i el barranc del Rei.

Durant aquest dimarts també s’ha enlairat un helicòpter i diversos drons amb càmeres tèrmiques, així com nombrosos voluntaris d’entre els veïns de Tortosa. El desaparegut desconeix la zona, i a hores d’ara no hi ha cap pista sobre el seu parador. L’home té receptats una sèrie de medicaments que ha de prendre’s cada dia, i el fet que porta ja 48 hores sense cap rastre fa témer als investigadors el pitjor.