La jove de 15 anys desapareguda el 2 de desembre del 2013 a Mallorca podria ser trobada molt aviat. Malén Ortiz se la va empassar la terra quan anava cap a casa del seu nòvio, Dani, a Son Ferrer amb el seu patinet verd. Va agafar l'autobús, però va passar-se la parada i va acabar baixant a Magaluf, a la zona coneguda com la rotonda dels pirates. Una càmera de seguretat d'un viver a Sa Porrassa va enxampar-la quan passava per allà, en teoria per arribar al domicili de la seva parella. Però allà va acabar tot, i després de diverses cerques policials, van tancar finalment el dispositiu al no tenir cap altre referència per estirar del fil. Tanmateix, ara tot ha canviat, i una nova pista ha portat a la Guàrdia Civil a reobrir l'operació vans, nomenada així perquè eren les sabatilles preferides de la jove.

La Guàrdia Civil i el jutjat que instrueix la desaparició ha decidit reobrir el cas i reprendre la cerca de Malén Ortiz a Mallorca, segons ha avançat El Periódico. Tot això, degut a la nova pista que ha aparegut per part d'un confident i que els investigadors han cregut pertinent per rastrejar una finca propera al lloc on va perdre-se-li la pista a la noia fa nou anys i tres mesos. Així, doncs, el lloc departida és, en un principi, el de les càmeres de seguretat del viver, que la van enregistrar el 2 de desembre del 2013 a les 15.51 hores, a uns 500 metres de distància. Però la qüestió està en el quilòmetre següent.

Nova pista i reobertura del cas de Malén Ortiz

Els investigadors registraran ara una finca propera al lloc on va desaparèixer. La nova declaració, i per tant pista, apunta que seria allà on molt probablement trobaran l'explicació de com va empassar-se-la la terra i perquè mai va arribar a casa del nòvio. No obstant això, l'indret concret es desconeix, atès que el camí de Cala Figuera i el carrer Tudó per on caminava o anava amb el patinet, estan plenes d'habitatges, finques, una benzinera i una eguada. Però l'esperança encara hi és, amb la reobertura del cas i la cerca de la noia.

Un veí que residia en una casa de camp en molt mal estat prop d'on va desaparèixer Malén Ortiz va ser interrogat el 2013. Segons ha explicat el mitjà citat, diversos testimonis l'acusen de molestar i dir obscenitats a noies molt joves que passaven per allà. Però l'escorcoll d'aquest habitatge va acabar en res, sense cap pista ni prova. La Guàrdia Civil també va rastrejar un camp de golf proper, els penya-segats de la costa, els boscos propers i les zones de platja, així com el mar. Però no va aparèixer. Ara s'espera que amb aquesta nova informació i el registre d'un nou indret, la jove pugui aparèixer i els investigadors esperen esbrinar com i perquè va desaparèixer fa gairebé deu anys