Els Mossos d’Esquadra han detingut un lladre que des de l’any 2020 constava com a escapolit d’una presó catalana. No només això, l’home, de 45 anys i de nacionalitat espanyola, té 36 antecedents policials i deu ordres judicials de cerca i detenció actives. L’han detingut després d’assaltar una botiga de congelats a l’Hospitalet de Llobregat. La investigació es va iniciar el 10 de març quan els agents van tenir coneixement d’un robatori amb violència i intimidació en una botiga de congelats d’aquest municipi del Baix Llobregat. Trenta minuts abans de l’horari de tancament, el lladre, amb una caputxa al cap i mascareta per intentar amagar la seva identitat, va accedir a l’establiment amb una arma blanca i va intimidar el treballador amb la intenció d’endur-se els diners de la caixa enregistradora

Detingut en poques hores

Gràcies a les gestions d’investigació, les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat i la col·laboració ciutadana dels testimonis dels fets, els agents van aconseguir identificar i detenir, poques hores després dels fets, el presumpte autor del robatori. Els investigadors van arribar a trobar la roba que havia fet servir per l’assalt, podent-lo relacionar, sense cap mena de dubte, amb les imatges de les càmeres de seguretat. 

Quan el van detenir van saltar totes les sorpreses. Era un conegut de la policia, tenia 36 antecedents per altres delictes, la majoria, robatoris com el que feia poca estona havia fet contra la Sirena. A més, però, l’home tenia deu ordres actives de detenció ordenades per diversos jutjats de l’àrea metropolitana. 

L'home constava escapat de la presó des de 2020

Però encara hi havia més informació: el lladre constava com a escapolit d’un centre penitenciari des de 2020, quan després de gaudir d’un permís, no va retornar al centre. Tot i això, l’home que han detingut els Mossos no és a la llista del TOP5 de delinqüents escapolits que va publicar la setmana passada ElCaso.cat. L’home, de 45 anys i nacionalitat espanyola, després de ser arrestat, va passar a disposició del jutge de guàrdia, que en va decretar el seu ingrés a presó, també per les altres ordres de recerca i també per no haver retornat a la presó quan, l’any 2020, va gaudir d’un permís penitenciari.

Baralla entre dos jubilats: ferit greu amb tres ganivetades

Una baralla entre dos jubilats a la plaça de Joan XXIII de Sant Boi de Llobregat ha acabat amb un home de 69 anys amb tres ferides d’arma blanca a la panxa i traslladat, ferit greu, a l’hospital. L’enfrontament es va iniciar al voltant de les tres de la tarda davant del Frankfurt la Campana, en aquesta plaça, quan els dos homes, els dos de la mateixa edat, van començar una discussió que encara no està clara què la va motivar. El que sí que ha pogut confirmar la policia catalana, que és qui està investigant els fets, és que els dos homes es coneixien de jugar plegats a la petanca.