Una baralla entre dos jubilats a la plaça de Joan XXIII de Sant Boi de Llobregat ha acabat amb un home de 69 anys amb tres ferides d’arma blanca a la panxa i traslladat, ferit greu, a l’hospital. L’enfrontament es va iniciar al voltant de les tres de la tarda davant del Frankfurt la Campana, en aquesta plaça, quan els dos homes, els dos de la mateixa edat, van començar una discussió que encara no està clara què la va motivar. El que sí que ha pogut confirmar la policia catalana, que és qui està investigant els fets, és que els dos homes es coneixien de jugar plegats a la petanca.

Baralla entre jubilats a Sant Boi

L’avís que van fer els testimonis dels fets van permetre que els serveis sanitaris i policials poguessin desplaçar-se ràpid a la plaça i aturar la baralla. Durant l’enfrontament un d’ells, que portava una arma blanca, va apunyalar tres vegades a la zona de la panxa al seu conegut, que va caure a terra. Una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va poder estabilitzar l’home i traslladar-lo, ferit greu, a l’hospital. 

Segueix ingressat, però no es pateix per la seva vida. Agents de la Policia Local de Sant Boi van poder detenir l’home, de nacionalitat espanyola, de 69 anys i conegut de la víctima. Les investigacions han quedat en mans dels Mossos d’Esquadra, que hauran de ser ara els encarregats d’esbrinar què la va motivar. De les poques certeses que tenen ara els policies és que els dos jubilats eren coneguts de jugar junts a la petanca, en unes pistes que hi ha prop de la zona de la baralla. Els agents de la Unitat d’Investigació de l’ABP de Sant Boi també han confirmat que l’home no va agafar un ganivet del bar, sinó que ell portava l’arma blanca a sobre, i va ser la que va fer servir per atacar la víctima.

Detingut per un delicte de lesions

L’home detingut serà posat a disposició del jutge de guàrdia per un delicte de lesions. Si bé les ferides són greus, no es pateix per la vida de l’home, i els apunyalaments es van fer en una zona no letal, segons han explicat fonts properes a la investigació, consultades per ElCaso.cat.

Estafar avis, a l'Anoia i a Arenys de Mar

D'agressors a víctimes. Aquesta setmana s'han conegut dos casos de persones d'edat avançada que havien estat víctimes d'estafes per persones que s'havien guanyat la seva confiança. A l'Anoia es va detenir una parella que havien aconseguit retirar 80.000 euros del compte corrent d'un home amb qui havien iniciat una relació d'amistat. L'home ho va detectar quan va rebre un avís del banc d'un descobert de 2.000 euros, tal com va publicar ahir ElCaso.cat.

Per altra banda, els Mossos van detenir el passat 11 de març una dona de 45 anys per estafar un avi a la residència d’Arenys de Mar (Maresme) on treballava. A principis de febrer, un familiar va denunciar que havia detectat moviments fraudulents al seu compte bancari per pagaments en establiments de la comarca. Els investigadors van comprovar que s’havien fet 40 operacions fraudulentes amb la targeta associada al compte del resident des de mitjans de febrer, poc després d’ingressar, per un import de 3.454 euros. Durant la investigació, els agents van determinar que la dona que feia els moviments era una treballadora externa de la residència que, aprofitant l’estat de la víctima, li va robar la targeta i va aconseguir el pin.