Un agent dels Mossos d'Esquadra torna a la presó en descobrir que havia comès una segona violació. El policia, amb una llarga trajectòria a la divisió científica del cos a Manresa (Bages), ha ingressat a la presó acusat d'una agressió sexual continuada i pornografia infantil. A més, sense fiança. Aquest cas, es produeix amb poc temps de diferència, atès que ja va ser detingut i va ser posat entre reixes al mes d'agost de l'any passat per un cas similar amb una dona amb discapacitat. Després d'això va ser posat en llibertat i la divisió d'assumptes interns de la policia catalana va trobar nous elements que l'inculpaven al seu telèfon mòbil.

Dues agressions sexuals d'un mosso a Manresa

La violació reiterada a una persona del seu entorn per la qual ha entrat de nou a la presó va produir-se abans de la primera detenció per agressió sexual a una dona amb discapacitat intel·lectual. Segons ha avançat El País, l'agent dels Mossos d'Esquadra acusat d'aquests atacs es troba entre reixes des del passat 13 de març per ordre del Jutjat d'Instrucció número 3 de Manresa i, a més, té una ordre d'allunyament en vigor de la víctima de 1.000 metres, així com la prohibició de comunicar-se amb ella. Cal recordar també que el mosso ja va ser suspès de feina i sou abans de ser detingut aquesta segona vegada.

Tot i que no ha transcendit com va realitzar aquesta segona agressió sexual a Manresa, sí que se sap com va perpetrar la primera. Tal com explica el rotatiu citat, la primera investigació iniciada a principis del 2023 va iniciar-se quan els pares de la dona amb discapacitat van trobar al seu telèfon mòbil missatges sospitosos enviats suposadament pel mosso. Després de diferents indagacions policials va ser detingut el passat 11 d'agost i, pel que sembla, sotmetia la víctima a pràctiques sexuals fent-li creure que era un curs de massatgista

Agressió sexual d'un mosso de l'Hospitalet

Un altre agent dels Mossos d'Esquadra va quedar en llibertat provisional a l'abril de 2023 després de ser detingut a Masquefa (Anoia) per agredir sexualment una dona amb discapacitat a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). En aquest cas, a més, hi ha similituds amb el primer atac del mosso de Manresa: també van agredir sexualment una dona amb discapacitat. L'arrestat va fer-li tocaments de caràcter sexual als pits i als genitals.