L'agent dels Mossos d'Esquadra detingut aquest dimarts per agredir sexualment una dona amb discapacitat ha quedat en llibertat provisional sense fiança. Així ho ha determinat la magistrada el jutjat d'instrucció 5 de l'Hospitalet de Llobregat, qui també li ha imposat una ordre d'allunyament i la prohibició de comunicació amb la víctima, a més de requerir la seva presència al jutjat quan sigui requerit. La investigació segueix oberta per un delicte d'agressió sexual a víctima especialment vulnerable. Paral·lelament, la policia catalana li ha obert un expedient disciplinari i l'ha suspès de sou i feina fins que no s'esclareixin els fets.

L'agent havia atès la víctima quan havia anat a presentar una denúncia dos dies abans

L'origen de tot plegat es remunta a la passada matinada de divendres a dissabte, quan una dona va anar a presentar una denúncia per lesions a la comissaria dels Mossos de l'Hospitalet de Llobregat després de barallar-se amb el seu veí. Allà, segons ha avançat El País, va ser atesa per l'agent Daniel Santiño, que es va oferir a donar-li un massatge a l'esquena per alleugerir-li el dolor de la lesió. Posteriorment, una altra agent dels Mossos va prendre declaració a la dona, que va marxar cap a casa un cop presentada la denúncia.

Dos dies després, a primera hora del matí del dilluns, l'agent Santiño va picar al timbre de la porta de casa de la víctima. Va obrir-la la seva mare, a qui va dir que era un metge forense que venia a fer un seguiment de la denúncia que havia presentat la seva filla. La víctima va reconèixer al policia i el va deixar entrar a la seva habitació. Allà, però, l'agent li va començar a fer tocaments de caràcter sexual als pits i als genitals, moment en què la dona el va fer fora de casa. Després li va explicar a la seva mare el que havia passat a l'habitació i van decidir alertar el 112.

La víctima, que pateix una discapacitat, va ser revisada pels metges i va ser atesa per un psiquiatre, que va deixar constància del seu estat. Després es va presentar una denúncia que va acabar amb la detenció de l'agent dels Mossos. En dependències policials el detingut es va acollir al seu dret a no declarar i davant de la magistrada només ha contestat les preguntes de la seva defensa. Finalment, ha sortit en llibertat provisional amb l'obligatorietat de presentar-se davant la jutgessa quan sigui reclamat i amb la prohibició d'apropar-se o comunicar-se amb la víctima.