Un tiroteig a la Universitat de Virginia (Estats Units) deixa tres morts i dos ferits aquest diumenge. Un home va entrar al voltant de les 10.40 hores, hora local, amb un arma i va començar a disparar les persones allà reunides. El principal sospitós d'aquests tràgics fets al campus de Charlotesville seria un dels estudiants del centre: en Christopher Darnel Jones, segons ha informat a les xarxes socials el departament de policia universitària de Virginia. El cos policial ha demanat la col·laboració ciutadana per trobar al presumpte autor dels fets, a més d'haver-se establert un dispositiu especial per trobar-lo i un helicòpter que sobrevola la zona per tal de localitzar-lo.

El presumpte autor del tiroteig de la Universitat de Virgina va fugir en un cotxe esportiu negre

Les primeres informacions que arriben de la policia universitària són que l'home va disparar contra diverses persones per després fugir el més ràpid possible en cotxe. Concretament, en un esportiu negre. A més, les autoritats han detallat que Jones aniria vestit amb una "jaqueta bordeus, texans blaus i sabates vermelles". Aquestes són totes les pistes que fins al moment tenen per trobar al tirador que va irrompre aquest diumenge a la universitat estatunidenca, tot i que encara no han transcendit els motius d'aquest assalt amb armes de foc.

El president de la universitat, Jim Ryan, juntament amb les autoritats policials, ha explicat aquest dilluns que l'estudiant continua fugit i l'han definit com "armat i perillós". D'altra banda, la mateixa institució educativa ha enviat un correu electrònic als alumnes per recomanar-los que busquin seguretat i segueixin el protocol de refugi mentre la cerca estigui activa. Mentre busquen al principal sospitós, en Christopher Darnel Jones, els Estats Units s'enfronten a crítiques internes del que es creu que es una nova onada de violència per la permissivitat de les armes. El país pateix una escalada de violència armada els darrers anys, que afecta, especialment, als campus universitaris. Tot això, mentre la segona esmena de la Constitució americana garanteix el dret a portar armes.