Dos adolescents han assassinat la seva professora de castellà perquè els va posar una mala nota. Els dos nois acusats, en Jeremy Goodale y el Willard Miller, van matar-la a cops amb un bat de beisbol. La mestra Nohema Graber, de 66 anys, que donava classes a l'escola secundaria Fairfield (Iowa, Estats Units), va desaparèixer el 2 de novembre de 2021. Al dia següent, el seu cos va ser trobat en un parc de la localitat sota una lona amb marques al terra d'haver-la transportat i un carretó. És a dir, que també la van intentar enterrar després de colpejar-la fins a la mort per una mala qualificació, segons la documentació aportada per la fiscalia. Els dos joves, que en el moment dels fets tenien 16 anys, estan immersos en ple procés judicial i, segons han publicat diversos mitjans locals, la sentencia final podria donar-se a conèixer els pròxims dies.

Una mala nota i la mentalitat assassina de dos menors va acabar amb la vida d'una professora de castellà de 66 anys

Pel que sembla, la Nohema Graber era espiada molt de prop per dos dels seus alumnes, especialment després d'haver obtingut una mala qualificació a la seva assignatura. De fet, la professora va sortir a passejar, com feia diàriament, per Fairfield, però no va retornar a casa. La desaparició va ser estranya, tot i que la gran commoció social va sorgir a la població nord-americana quan es va conèixer la noticia que els presumptes assassins eren dos menors que, a més, eren alumnes d'ella. En els documents presentats davant del tribunal pel tràgic i escabrós succés el novembre de 2021, asseguren que un dels dos estudiants, en Willard Miller es va reunir amb la professora de castellà a l'escola secundaria la tarda del crim per discutir sobre la nota que havia rebut poc abans a classe. El noi, segons apunten mitjans locals, va dir a la policia que estava enfadat perquè Nohema Graber li havia perjudicat amb l'apunt negatiu la seva mitjana general de qualificacions a l'institut. 

"Es creu que la mala nota és el motiu de l'assassinat de Graber que connecta directament amb Miller", s'explica als documents judicials presentats pel fiscal del comtat de Jefferson, en Chaunceu Moulding, i el fiscal general adjunt d'Iowa, l'Scott Brown. No obstant això, en Miller va negar inicialment davant de la policia qualsevol implicació en la desaparició de la professora, per després assegurar que en tenia coneixement dels fets però que "no va participar". Fins i tot va arribar a dir que els veritables assassins eren "un grup ambulant de nens emmascarats" que el van obligar a donar-los el seu carretó per poder moure el cos i treure la furgoneta del parc. Aquest vehicle hauria estat, segurament, el que va deixar les marques al terra.

Van robar-li la furgoneta amb la que anava al parc a passejar

Respecte a l'altre noi, en Jeremy Goodale, els documents judicials descriuen com un testimoni va proporcionar fotos d'una conversa d'Snapchat que identifiquen que "va actuar conjuntament amb una altra persona per provocar la mort de Graber". El mateix individu que va proporcionar els textos a l'aplicació va veure a l'adolescent fent declaracions que l'implicaven tant a ell com al seu company en Willard Miller. Diversos vianants, menys d'una hora després van veure sortir la furgoneta amb la que la Nohema Graber solia anar a un parc a passejar després de l'escola. Malauradament, la caminada per aquell pulmó verd de Fairfield és on va ser trobat el seu cos sense vida. El vehicle de la professora va ser vist amb dues persones assegudes als seients davanters, que podrien referir-se directament als dos joves, sortint del recinte públic. 

La furgoneta de la Nohema Graber va acabar al final d'un camí rural. En Jeremy Goodale va fer una trucada telefònica poc després de deixar el vehicle allà, perquè els vinguessin a buscar a tots dos mentre caminaven cap a la ciutat per la carretera. Així ho asseguren els investigadors del cas. La sentència sortirà segurament els pròxims dies, segons els mitjans locals, tot i que el judici de Miller està previst pel 20 de març a Council Bluffs i el de Goodale pel 5 de desembre a Davenport. Ara mateix, els dos acusats per l'assassinat de la seva professora de castellà de 66 anys tenen 17 anys, tot i haver comés el crim amb 16, però seran jutjats com a adults. Cal recordar que la pena per assassinat en primer grau a Iowa és cadena perpètua.