Surten a la llum els detalls de l'assassinat del Joaquín, un pastor evangèlic mort a trets a plena llum del dia a Madrid. Segons les primeres investigacions policials, tot apunta que el van matar per un mòbil econòmic, concretament un dot matrimonial de més de 10.000 euros. També s'ha filtrat el passat delictiu de la víctima, ja que en el passat va ser acusat d'un delicte d'homicidi.

Els fets han passat aquest dimecres 16 de març al davant del Centre Comercial Las Rosas, del districte San Blas-Canillejas de Madrid. Emergències 112 ha rebut una alerta a les 15:00: els avisaven que un cotxe havia envestit una persona i que, posteriorment, des d'un altre vehicle, havien disparat.

La víctima va morir per culpa dels trets i l'autor va fugir després del crim

Quan els sanitaris del SAMUR-Protecció Civil i els efectius de la Policia Nacional i Local es van desplaçar fins a l'avinguda Guadalajara amb la plaça d'Alsacia, que eran on havia passat tot, van poder comprovar que hi havia un home de 46 anys mort amb ferides per arma de foc. Segons les primeres investigacions, l'haurien assassinat disparant-li vuit trets amb una pistola i, posteriorment, el presumpte autor dels fets va fugir.

Antonio Vargas, l'assassí confés de Joaquín Jiménez Silva

La Policia Nacional va obrir una investigació per esbrinar qui hi havia darrere del macabre crim. L'endemà dels fets, Antonio Vargas, el presumpte autor dels fets, es va presentar a la caserna de la Guàrdia Civil de Sevilla i va confessar que havia assassinat a Joaquín Jiménez Silva, la víctima mortal del tiroteig.

Per aquest mateix motiu, va quedar detingut per un delicte d'assassinat. Segons les primeres hipòtesis, el mòbil del crim era econòmic: víctima i assassí eren família llunyana i anys enrere havien tingut una discussió per un dot matrimonial de més de 10.000 euros

Maltractaments i problemes pel dot matrimonial: amenaces de mort

Presumptament, la filla de la víctima s'havia casat amb un familiar de Vargas que la maltractava, motiu pel qual es va separar. Va ser llavors quan el Joaquín va començar a reclamar al seu futur assassí el dot del matrimoni. No obstant això, l'Antonio es negava a retornar-li aquests diners, una situació que va provocar que s'amenacessin de mort mútuament. 

La víctima mortal tenia antecedents policials per dos homicidis

La situació es va anar escalfant fins al punt que, presumptament, l'Antonio va idear un pla per assassinar-lo i els fets es van materialitzar en el brutal tiroteig. Tant la víctima com l'agressor són dos homes d'ètnia gitana i, segons les investigacions policials, el Joaquín tenia diversos antecedents policials, un d'ells per un homicidi, ja que fa més de 20 anys va ser detingut acusat dues persones per un conflicte amb les drogues, tot i que finalment va ser absolt.

El Joaquín era pastor evangèlic

Després d'aquests fets, va refer la seva vida i es va dedicar al món de la religió i, tot i els seus antecedents, era pastor evangèlic. La Policia Nacional manté totes les línies d'investigació obertes i no descarta que es facin noves detencions. El presumpte autor dels fets es podria enfrontar a penes de presó molt elevades per un delicte d'assassinat.