Presó provisional i sense fiança per l'acusat de la mort a trets d'un home, de 51 anys, i de ferir de gravetat a una dona, de 53, durant la matinada del dissabte a Salamanca: va conèixer les víctimes en un bar i, tot i les proves presentades, l'home ho nega tot.

Presó provisional i sense fiança per l'autor del tiroteig de Salamanca

L'ordre de presó provisional, comunicada i sense fiança, s'ha basat en un delicte d'assassinat i un altre d'assassinat en grau de temptativa i davant el risc de fugida, segons explica el Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó.

Els fets van passar cap a les 2:30 al carrer Isaac Peral quan, per causes que encara s'estan investigant, el presumpte autor dels fets va matar a trets un home i va intentar matar una dona, que ha quedat ferida d'extrema gravetat a causa de les bales.

Es va dirigir a la dona de "manera insistent i molesta"

Segons fonts judicials, el presumpte assassí va conèixer les dues víctimes en un bar de Salamanca i anaven acompanyades d'una tercera dona. El presumpte autor dels fets les va convidar a una copa i, encara que no van acceptar la invitació, van acabar seient amb ell durant 30 minuts. Després d'això, es va dirigir cap a la dona, que posteriorment va ferir de gravetat, de manera "insistent i molesta".

Quan van sortir del bar, l'acusat va començar a caminar darrere les dues dones i a l'home seguint-les a una certa distància i mentre "subjectava o manipulava amb la seva mà dreta una pistola que portava en la seva cintura". 

Va continuar disparant mentre les víctimes estaven a terra

Durant el trajecte, una de les dues dones va marxar cap a casa i van quedar les dues víctimes soles. Quan estaven a l'altura del carrer Isaac Peral 10, el presumpte autor dels fets, va treure la pistola i els va començar a disparar: "Primer a l'home i després a la dona, i, una vegada que tots dos van caure a terra, va continuar disparant a cadascun d'ells en diverses ocasions". Presumptament, després dels fets, es va desfer de la pistola i de la samarreta llençant-los en un contenidor i van poder ser localitzat a la planta de tractament de residus del municipi.

Asesino tiroteo Salamanca / EFE

Presó provisional i sense fiança pel presumpte autor del tiroteig mortal de Salamanca / EFE

Tot i aquestes proves i les imatges de les càmeres de seguretat on se’l veu a ell, l'acusat ha assegurat que no coneixia a les víctimes i tampoc s'ha reconegut a les càmeres de seguretat. Ha negat tots els fets i ha dit que no ha disparat a ningú i que ni la pistola ni la samarreta trobades fossin seves.

L'acusat no té cap patologia psicològica

El presumpte autor dels fets ha reconegut que el dilluns va tenir  llacunes de memòria, que li han portat a tenir tractament psiquiàtric i que en alguna ocasió ha intentat suïcidar-se. Davant aquestes declaracions, aquest dimarts li han fet un examen psiquiàtric i s'ha determinat "no s'aprecien ni signes ni símptomes d'intoxicació aguda o síndrome d'abstinència a substància tòxiques ni de patologia psiquiàtrica aguda en el moment de l'exploració".

Davant aquests arguments, i amb les proves que tenen els investigadors, el jutge ha ordenat el seu ingrés a la presó per un presumpte delicte d'assassinat, penat amb 25 anys de presó,  i un altre en grau de temptativa, penat amb 15 anys de presó. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.