La Policia de Nova York investiga aquest dissabte un tiroteig que es va produir al metro de la ciutat, en un tren que es trobava a l'altura del districte d'El Bronx, que no va deixar ferits.

Segons els mitjans locals, el succés va tenir lloc en la línia 4 del metro de Nova York al voltant de les 00:50 hora local d'avui (04:50 GMT), i encara que les forces de l'ordre desconeixen on es va produir exactament, es creu que va ser a prop de l'estació de Burnside Avenue, ja que diversos casquets de bala van ser trobats allà.

Els sospitosos van ser descrits com un home i una dona d'uns 20 anys, ambdós hispans, que van fugir del tren a l'estació del carrer 183. Encara que hi havia passatgers al tren en el moment del tiroteig, les autoritats van subratllar que no es va reportar cap ferit.

Fa uns dies hi va haver un altre tiroteig al metro

El succés ha passat només uns dies després d'un altre tiroteig al metro de Nova York, al comtat de Brooklyn, en el qual 10 persones van haver de ser ateses per ferides de bala i unes altres 13 per inhalació de fum, ja que l'atacant va llançar una bomba de fum al vagó.

El presumpte autor dels fets, Frank James, va ser arrestat un dia després i roman sota custòdia policial després que aquest dijous se li denegués la llibertat sota fiança.

metre|metro NY GSV

Estació de Burnside Avenue / Google Street View

Nova York està registrant un augment de crims notable, i el mes de febrer passat les xifres oficials indicaven un increment de gairebé el 60% respecte al mateix mes de l'any anterior.

Els actes de Frank James

Frank James, detingut com a presumpte autor del tiroteig del metro de Nova York, ha participat en una breu audiència en la qual li han negat la possibilitat de sortir de presó pagant una fiança. Actualment, es troba en un centre penitenciari de Brooklyn en el qual se li estan fent proves per dictaminar si pateix algun problema psicològic.

La fiscalia creu que l'atac de James al metro va ser premeditat i pensen que tenia la intenció de causar més problemes. De fet, en les imatges de les càmeres de seguretat se li pot veure canviant-se de roba per no ser descobert.

Va llançar dues bombes de fum per generar el caos i després va començar a disparar contra els usuaris del transport públic. 10 persones van resultar ferides per bales i unes altres 13 van haver de ser ateses per altres lesions i intoxicacions.

James va llogar una furgoneta en la qual va guardar tot el material necessari per cometre aquest acte violent. De fet, podria haver estat pitjor si arriba a utilitzar alguns dels elements que estaven guardats al vehicle, com a focs artificials i un bidó de gasolina.