Nou tiroteig als Estats Units. Nou persones han resultat ferides i han necessitat ser hospitalitzades aquest dilluns per un enfrontament a trets entre dos grups al passeig de la platja de Hollywood, a 30 quilòmetres al nord de Miami, a Florida. Així ho han informat fonts policials, que també han confirmat que almenys hi ha un individu detingut com sospitós i la policia cerca un altre presumpte implicat a l'incident violent, que ha succeït en un cap de setmana llarg al país pel Dia dels Caiguts, que es commemora el darrer dilluns de maig.

En el cas de la ciutat de Hollywood, que no s'ha de confondre amb el barri de Los Ángeles i icona del sector de l'entreteniment, un portaveu policial va comparèixer breument davant la premsa local, al lloc on es va registrar el tiroteig. Així, va confirmar nou ferits, sense donar més detalls sobre l'estat d'aquests. Tanmateix, segons ha recollit la cadena de televisió NBC, almenys 16 persones han mort en tirotejos als Estats Units des d'aquest divendres. Segons aquestes mateixes fonts, entre els hospitalitzats hi hauria almenys un menor d'edat, atès que va haver-hi persones que van ser portades a un hospital pediàtric de la zona.

Origen del tiroteig: disputa entre dos grups

La policia, en preguntes fetes per la premsa local, ha confirmat que aparentment el tiroteig va iniciar-se per una disputa entre dos grups. A més, la càmera web situada al lloc va captar imatges de la gent corrent espaordida pel passeig Broadwalk, segons han recollit diversos canals de televisió. El cos de seguretat de Hollywood ha demanat a la gent que no s'apropi a una zona tancada al passeig de Broadwalk, atès que hi ha una investigació en marxa en aquests moments.

La Policia de Hollywood també ha demanat a tots els testimonis presencials que van enregistrar vídeos o fotografies amb els seus telèfons mòbils que les enviïn a una direcció de correu electrònic per analitzar-les. Al lloc, a més, s'ha habilitat un centre de reunió de famílies per persones que podrien haver-se perdut dels seus familiars durant el caos provocat pel tiroteig