Tragèdia a la festa gran del Brasil. Dos persones han mort i quinze més han resultat ferides en un tiroteig durant una festa de Carnestoltes a la zona metropolitana de Rio de Janeiro. Segons han informat fonts oficials aquest dilluns, els fets van succeir la nit del diumenge al municipi de Magé. Una multitud acompanyava una comparsa per la platja i va iniciar-se un enfrontament a trets entre un policia i un suposat criminal local conegut com Bu. Han perdut la vida una dona de 35 anys i una nena de 9.

Qui va iniciar el tiroteig?

Els trets, com a conseqüència de l'enfrontament armat entre el policia i el presumpte criminal local, van impactar contra diverses persones que estaven celebrant Carnestoltes a la platja, possiblement la celebració anual més important del país. Això va provocar la mort de dues persones, la dona de 35 anys i la nena de 9, a més va deixar "quinze ferits", els quals han estat traslladats a diferents hospitals de la regió, segons han explicat a EFE fonts de l'alcaldia de Magé. 

La versió de la Policia Militar de Rio de Janeiro és que el presumpte delinqüent va ser qui "va iniciar l'enfrontament" amb l'agent que també va disparar durant la festa de Carnestoltes al costat de la platja. Tanmateix, la premsa brasilera ha apuntat que la baralla va ser conseqüència d'un conflicte amorós, per la qual cosa en aquests moments es desconeixen totes les motivacions del tiroteig. Bu, el criminal local, va ser ferit de bala al tòrax i l'agent a la cama. 

Prohibiran les celebracions de Carnestoltes

L'alcaldia de Magé ha lamentat el tràgic succés amb dos morts i quinze ferits i ha anunciat en una nota que "prohibirà, mitjançant un decret, qualsevol activitat relacionada amb la rua de comparses de carrer fins que acabi Carnestoltes". Brasil celebra aquests dies la seva festa més gran i multitudinària amb els "blocos", les sorolloses comparses amb milers de persones pels carrers i places de les principals ciutats del país. Oficialment els festejos van començar aquest divendres i finalitzaran el dimecres.