Els Mossos d’Esquadra investiguen un tiroteig que s’ha registrat aquesta matinada, al voltant de les 4, davant d’un local de Ciutat Vella, després d’una baralla entre diverses persones. Els fets han passat a la plaça de la Llana, al barri del Born, al centre de la ciutat.

Hi ha una persona ferida lleu al peu, per un tret de bala, i tres detinguts. Després dels fets, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha arrestat l’autor del tret i una segona persona. 

Tres detinguts pel tiroteig de la plaça de la Llana

Els Mossos d’Esquadra han detingut una tercera persona, aquesta de nacionalitat dominicana. De moment, no ha transcendit la nacionalitat dels arrestats per la Guàrdia Urbana, si bé fonts policials han explicat a ElCaso.cat que els detinguts són estrangers i d’origen sud-americà. La policia catalana s’ha fet càrrec de les investigacions.

Recuperada l’arma de foc utilitzada

Amb la detenció del presumpte autor del tret, els Mossos d’Esquadra han pogut recuperar el que tot sembla indicar que és l’arma del tiroteig. 

Ara mateix s’està treballant per aclarir la motivació de l’enfrontament, que tot apuntat que és per una baralla entre grups enfrontats, i també si hi ha més persones relacionades o més ferits. El ferit per arma de foc, que ha rebut un tret al peu, està lleu i no es pateix per la seva vida, segons han explicat fonts de la policia a aquest mitjà.

Baralles al Born de Barcelona

L’enfrontament que ha motivat el tiroteig s’ha iniciat en un local que habitualment està freqüentat per persones d’origen sud-americà. No és el primer cop que hi ha baralles en aquesta zona, i els veïns creuen que està relacionat amb el bar on aquesta nit s’ha iniciat aquest enfrontament que ha acabat amb un tiroteig. 

Cap de setmana amb incidents als botellons de Sarrià

Cinc detinguts i sense incidents greus, aquest és el balanç del dispositiu policial nocturn a Barcelona de Mossos i Guàrdia Urbana per controlar els botellons i evitar aldarulls. Els arrestats, cap d'ells menor, estan relacionats amb dos furts, un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat, un robatori violent i un requeriment judicial pendent.

Botellón Sarrià  Barcelona / Guillem Camós Romero

Imatge de l'ARRO dels Mossos a Sarrià, la matinada de diumenge / Guillem Camós

Dos dels arrestos s'han fet al districte de Sarrià-Sant Gervasi i els altres tres al districte de Ciutat Vella. Dos dels detinguts acumulen 29 antecedents per robatoris violents i furts. Els Mossos d'Esquadra han enlairat un dron per controlar els botellons i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha fet quatre assistències: dues per ingesta excessiva d'alcohol i drogues i dues per contusions.

El dispositiu de Mossos i Guàrdia Urbana s'ha concentrat especialment al districte de Sarrià-Sant Gervasi, on se celebra la festa major de Sarrià i on dissabte es van detectar delinqüents que actuaven en grup per cometre robatoris. No obstant això, el desplegament policial ha estat "dinàmic i flexible" i també ha supervisat altres festes majors a l'Esquerra de l'Eixample, la Barceloneta, el Clot i Canyelles.