El misteriós i gegantí forat que va aparèixer del no-res a principis d'aquesta setmana a Xile, concretament a la zona minera d'Atacama, continua fent de les seves i atemorint la població de les ciutats i municipis més propers. En només cinc dies des de la seva aparició, el passat cap de setmana, el forat ha doblat la mida del seu diàmetre, passant dels 25 als 50 metres. L'origen d'aquest forat, la profunditat del qual es calcula que és de 200 metres, encara és desconegut, però les autoritats de les ciutats mineres ja han fet públiques les seves hipòtesis, i el relacionen amb l'activitat minera de la zona. Per aquest motiu, diverses persones s'han manifestat en contra l'empresa canadenca Ludin Mining, que és la propietària de les mines de coure que hi ha a la zona. 

El forat és ara de 50 metres d'amplada i 200 de profunditat, aproximadament

El forat va aparèixer del dia a la nit el passat cap de setmana, entre els dies 30 i 31 de juliol, a Atacama, al nord del país. El forat, a causa de la seva descomunal mida, era impossible que passés desapercebut a ulls de la ciutadania, que no ha dubtat a manifestar el gran terror que senten davant aquest misteriós fenomen que cada dia es fa més gran. Malgrat que equips d'experts en geologia van avisar que el forat continuaria creixent, ningú esperava que en qüestió d'una setmana doblés la seva mida, que en aquests moments és de 50 metres d'amplada i 200 de profunditat, i sorprèn especialment perquè la seva forma és perfectament simètrica. 

Segons ha exposat Cristóbal Zúñiga, l'alcalde de la localitat de Tierra Amarilla, que és la que més propera es troba del forat, els habitants del poble "temen que la terra s'obri sota els seus peus". El batlle no dubta i atribueix l'origen del forat a l'activitat minera de la canadenca Ludin Mining, recalcant que la seva activitat "destrossa i contamina" les carreteres i el paisatge de la zona, a més d'empitjorar les condicions de vida dels habitants de la zona. La seva teoria és que la mina va intervenir la llera del riu que discorre per la zona, assecant les capes subterrànies, i els treballs miners realitzats a la zona han acabat fent explotar el subsol, segons recull El Mundo. Zúñiga també creu que el forat "és molt més petit que el que hi ha al fons".  

La mina i tots els seus accessos estan tancats per precaució

Les autoritats de la zona han decidit, com a mesura de prevenció, tancar la mina d'Alcaparrosa, situada molt a prop del forat, així com tots els accessos a la zona. L'alcalde de Tierra Amarilla té previst reunir-se amb la ministra xilena responsable de l'activitat minera la setmana vinent, mentre els habitants del poble protesten amb banderes negres contra l'activitat de l'empresa canadenca, la presumpta culpable d'aquest misteriós forat.