Jesús Linares és un exprofessor de l'escola religiosa La Salle de Premià de Mar (Maresme) i de Montcada i Reixac (Vallès Occidental). Fa uns mesos, més de 15 antics alumnes d'aquests centres van relatar els abusos sexuals que van patir per part d'aquest pederasta, però com que els delictes havien prescrit, ja no el podien jutjar. No obstant això, la denúncia d'una nova víctima ho ha canviat tot: ara se'l podrà jutjar.

Aquest professor va començar a treballar a La Salle de Premià de Mar a la dècada dels 60 com a professor de Llengua i Literatura Castellana. També era l'infermer del centre i el coordinador de l'equip de futbol. Molts alumnes van explicar que Jesús Linares els abusava sexualment, però des del centre no van fer res per canviar-ho. De fet, el van ascendir com a director de La Salle de Premià.

L'escriptor Alejandro Palomas va ser víctima de Jesús Linares

De cop i volta, l'any 1986, es va canviar de centre i va anar a La Salle de Montcada, on també va violar i abusar sexualment dels alumnes fins que el 2002 va tornar a Premià de Mar. L'escriptor Alejandro Palomas va ser el primer a explicar públicament que Jesús Linares el va violar quan era petit i, a partir d'aquí, 14 víctimes més van explicar els abusos que van patir per part del Jesús i la complicitat del centre: asseguren que sabien perfectament què estava passant i que van encobrir-lo.

Alejandro Palomas / Viquipèdia
L'escriptor Alejandro Palomas va denunciar que el professor de l'escola religiosa La Salle, Jesús Linares, el va violar quan estaven de colònies / Viquipèdia

El testimoni d'una nova víctima del professor de La Salle

El problema en què es troben les víctimes del Jesús és que els delictes han prescrit i, per tant, ja no es pot jutjar aquest pederasta. No obstant això, el testimoni d'una nova víctima ho canvia tot: es tracta d'una dona que va ser entrevistada per El Periódico i que ha explicat el traumàtic episodi que va viure quan tenia entre 4 i 5 anys.

Els fets van passar entre el 2007 i el 2008 a La Salle de Premià i, segons explica Caso Abierto, els abusos van passar quan la nena es va fer mal al pati de l'escola i va anar a infermeria i la va atendre el Jesús, que li va posar caramels als pantalons i va abusar sexualment d'ella.

Fiscalia de Mataró està investigant els abusos no prescrits

Tot i la curta edat de la víctima, va saber que alguna cosa no anava bé i li va explicar tot a la seva mare, que li va dir que no tornés a infermeria i que evités el contacte amb el pederasta. Aquesta jove ja ha presentat la denúncia als Mossos d'Esquadra i Fiscalia està investigant el cas.

El testimoni d'aquesta nova víctima ha obert un fil d'esperança per tal que es pugui jutjar el presumpte pederasta, que als seus 90 anys, porta tota una vida d'impunitat.