Un noi de 29 anys ha estat detingut a la localitat de Misiones, a l'Argentina, per haver matat a cops la seva mare de 61 anys en considerar que no era el seu fill preferit. La pallissa va tenir lloc el passat 26 de febrer, quan l'home havia anat a casa de la seva progenitora mentre estava sota els efectes de les begudes alcohòliques. Allà va coincidir amb un dels seus germans petits, amb el qual va començar a discutir. Veient que la situació s'estava posant molt tensa, el germà petit va decidir marxar de casa. L'agressor va seguir la discussió aleshores amb la seva mare, a qui va començar a insultar en un atac de gelosia, acusant-la de tenir un tracte de favor cap al germà que acabava de marxar. La dona ho va negar, però el fill la va tirar a terra, li va estirar els cabells i la va començar a colpejar violentament al cap fins a deixar-la inconscient.

La dona va poder recuperar el coneixement al cap d'un temps i, veient que l'agressor ja no hi era, va demanar ajuda als altres fills i els va explicar el que havia passat. Van anar a denunciar-ho a comissaria i a fer-li una revisió a l'hospital. Anant a la policia només van aconseguir que imposessin al seu fill una ordre d'allunyament de sis mesos, mentre al centre hospitalari la van enviar ràpidament cap a casa. Ella va tornar diverses vegades a l'hospital, fins que en una d'elles va entrar en coma i va quedar ingressada. Finalment, va acabar morint per la gravetat de les ferides al cap el passat 9 de març.

L'agressor tenia antecedents per violència de gènere

Un cop la dona va acabar morint, el jutge va decretar que li fessin l'autòpsia per determinar les causes exactes de la mort i la detenció del seu agressor. Segons s'ha pogut saber, el fill a més de donar-li la pallissa a la mare, ho va gravar amb el seu telèfon mòbil i li va treure fotos quan era inconscient a terra. Segons explica la família, després dels fets han descobert que l'home ja tenia antecedents per violència de gènere i que havia maltractat de forma continuada les seves dues parelles anteriors, amb una de les quals havia tingut un fill. Ara els fills de la víctima, en són vuit en total, esperen que es faci justícia per la mort de la seva mare i el seu germà entri a presó.