Philecia La'Bounty és una jove de 29 anys original de Califòrnia, als Estats Units d'Amèrica, que ha commocionat les xarxes socials, especialment TikTok, després de fer públic el terrible calvari que està travessant des de l'any 2018. La jove va notar-se un petit bony en un dels seus pits, motiu pel qual va acudir al metge sol·licitant una mamografia. No obstant això, els metges que va veure van rebutjar-li la sol·licitud, al·legant que la seva curta edat, que no tenia antecedents familiars i animant-la dient-li que estava "sana i forta". Ara, però, la jove finalment ha pogut fer-se una mamografia, la qual ha revelat que pateix un avançat càncer de mama que ha fet metàstasi a diferents parts del seu cos. 

Els metges li deien que era un quist benigne

La jove va notar-se, gairebé de casualitat, un bony molt petit al seu pit esquerre. D'això fa quatre anys, però no ha estat fins a principis d'aquest any 2022 que els metges li han confirmat el pitjor dels seus temors: pateix càncer de mama. Philecia ha relatat al seu compte de TikTok el calvari pel qual ha passat per aconseguir una mamografia i un diagnòstic, el qual ha arribat massa tard, si bé ella està disposada a fer front a la malaltia. Com que no tenia diners per pagar una clínica privada, la noia va visitar una clínica gratuïta perquè li fessin una ecografia arran del bony que va detectar-se, i ella va demanar una mamografia. Els metges se la van treure de sobre dient-li que era un "quist benigne" i que no havia de patir perquè és una "noia jove i sense antecedents". 

A TikTok, la Philecia explica que "tenia les anàlisis de sang perfectes, sense altres símptomes, sense altres masses, motiu pel qual em van negar qualsevol altre tractament. Em van dir que era massa jove per tenir càncer de mama, que estava sana, que només era un quist i que tornés si em molestava". 

La Philecia pateix càncer de mama en estadi 4 i metàstasi a diferents parts del seu cos

Tanmateix, el temps transcorria, i el bony creixia. Després d'anys demanant a diferents clíniques gratuïtes una mamografia que sempre li rebutjaven, la Philecia va acudir de nou al metge perquè el bony havia crescut considerablement, concretament vuit centímetres.

Va ser aleshores quan els metges van alarmar-se i, finalment, van sotmetre-la a tota mena de proves, entre mamografies i biòpsies, fins que van poder diagnosticar-la, confirmant el que la noia es temia des de feia mesos. Els metges van comunicar-li que patia un càncer de mama molt avançat, en estadi 4, i que havia fet metàstasi als pulmons, als ganglis limfàtics d'una de les axil·les i a l'esternó. 

Disposada a plantar cara a la malaltia i a conscienciar les altres noies

La Philecia es troba en aquests moments sotmesa a un tractament de quimioteràpia, amb el qual planta cara a la malaltia. Tot i que es manté optimista, s'entristeix davant el fet que els metges podrien haver evitat tot el patiment accedint a les seves demandes. Per aquest motiu, la noia vol conscienciar la resta de joves sobre la importància de revisar-se el cos i, en cas de notar alguna estranya, acudir al metge immediatament i insistir fins que les sotmetin a les proves que demanen. A la vegada, també vol que els metges deixin de jutjar els pacients per motius com la seva edat o l'historial familiar.