TikTok és una xarxa social coneguda pels seus reptes, o challenges, virals. Tanmateix, molts d'aquests reptes virals poden acabar molt malament, ja sigui perquè atempten contra la integritat física d'aquells que els duen a terme, o perquè consisteixen a cometre actes vandàlics penats per la llei. Als Estats Units d'Amèrica, desenes de persones estan en alerta a causa d'un nou repte viral que, sota el nom "KIA Boyz" o "KIA Challenge", anima als usuaris a robar els cotxes d'aquestes dues marques amb un senzill mètode. Algunes de les persones afectades s'han dirigit als mitjans de comunicació locals per denunciar públicament la situació, mentre les empreses afectades mostren una "gran preocupació" davant els furts dels seus vehicles. 

L'origen d'aquest nou, i delictiu, repte viral és a la ciutat estatunidenca de Milwaukee (Wisconsin), on es calcula que, cada dia, es roba una vintena de cotxes d'aquestes marques, seguint el mètode mostrat als vídeos de TikTok. Alguns mitjans asseguren que el robatori de vehicles de les marques Kia i Hyundai ha augmentat en un 2.500% en comparació amb l'any 2021, xifra que atribueixen també a la irrupció d'aquest repte. La majoria de persones que el protagonitzen, segons han informat els mitjans locals, són joves d'entre catorze i disset anys, que després de robar els cotxes els aprofiten per, presumptament, cometre més actes vandàlics. 

Els usuaris de TikTok han revelat un senzill truc amb què robar cotxes KIA i Hyundai

Els usuaris de TikTok que han publicat vídeos tractant aquests robatoris, així com les víctimes d'aquests, destaquen que el mètode que fan servir els lladres és un truc molt senzill d'aplicar i amb el qual es poden desbloquejar alguns models de les marques KIA i Hyundai. Els criminals, de fet, necessiten ni més ni menys que un cable USB per arrancar el vehicle i fugir amb ell. El motiu que explica que sigui tan fàcil robar-los és que els models de KIA fabricats a partir de l'any 2011 (exclosos els fabricats a partir de 2022), i els models Hyundai fabricats a partir de l'any 2015, no compleixen una norma federal de seguretat de vehicles de motor, la qual exigeix ​​que els cotxes tinguin un sistema d'immobilització electrònic del motor i de bloqueig de la direcció

Així doncs, els criminals aficionats a TikTok detecten quins models d'aquestes marques van fabricar-se l'any 2011, o bé l'any 2015, i després d'aconseguir desbloquejar la porta, arranquen el motor del cotxe amb un cable USB. L'única cosa que els lladres necessiten fer és retirar la columna d'encesa del cotxe, fet que deixa al descobert una peça que es desprèn. Al forat de la peça, els lladres endollen el cable USB, un ganivet o qualsevol altra eina metàl·lica similar, fent la connexió necessària per a arrancar el cotxe. 

Les marques KIA i Hyundai comuniquen la seva gran preocupació davant el repte viral de TikTok

Tant KIA com Hyundai han mostrat la seva gran preocupació davant el furt dels seus vehicles a través de dos comunicats diferents. Les dues marques han destacat que tots els vehicles fabricats a partir de 2022 compleixen la normativa federal estatunidenca i inclouen un immobilitzador de vehicle. Els propietaris dels models anteriors, tanmateix, reclamen a les empreses una solució al seu problema de seguretat, del qual responsabilitzen als fabricadors dels vehicles.