La policia de les Bahames ha iniciat un procés d'investigació per determinar les causes de la mort de tres turistes nord-americans en un resort, a dues cases diferents que formen part d'un complex turístic de Sandals Emerald Bay, a l'illa de Gran Exuma, ubicada en el centre de l'arxipèlag.

A més, una dona va haver de ser traslladada amb avió privat fins a l'Hospital Princess Margaret, a Nassau, la capital del país. Després de ser trobada a l'interior d'una de les cases, però en estat crític. Després de conèixer-se aquest cas, es va iniciar un procés mediàtic en què fins i tot han participat ministres del país, ara es coneixen més detalls sobre aquest macabre succés.

Han identificat dos dels quatre afectats

Una de les víctimes ha estat identificada com Vincent Chiarella, un home d'Alabama. Va ser trobat mort a l'habitació després d'afirmar que es trobava malament el dia anterior. La seva esposa, Donnis, de 60 anys, és la dona que va ser traslladada en estat crític fins a la capital del país.

Segons el seu fill Austin, en unes declaracions per a l'ABC, els seus pares eren a les Bahames celebrant el seu aniversari. A més, va comentar que la seva mare ha estat traslladada de l'hospital de Nassau al Kendall Regional, en Florida, per recomanació dels metges.

Segons els informes policials, el cos de Vincent va ser trobat pel personal de l'hotel a les 9 del matí de divendres. Ja estava mort quan el van veure tirat a terra. Afortunadament, la seva dona seguia amb vida i van trucar a les autoritats ràpidament per intentar salvar-la.

Les altres dues víctimes mortals encara no han estat identificades, encara que se sap que eren un home i una dona, que eren parella, i s'allotjaven en una altra de les cases que té disponibles el Sandals Emerald Bay. Ell estava mort, avalat contra la paret del bany, i el cos d'ella era sobre el llit. Segons la policia, no hi havia signes de violència als cossos, però sí que ambdós havien vomitat abans de morir.

La teoria sobre aquest succés

Els resultats de les autòpsies encara es desconeixen. Malgrat això, diverses persones han començat a especular amb la possible causa de la misteriosa mort d'aquestes tres persones. Una de les teories que està guanyant més credibilitat és la d'un turista que va estar en el mateix complex turístic uns dies abans.

Chris Coucheron-Aamot, de Nou Mèxic, va publicar en el seu compte de Facebook algunes de les seves experiències en una de les viles de Sandals Emerald Bay. Segons ell, quan va estar en aquest hotel de les Bahames hi havia un problema amb l'aire condicionat: "Sembla que pot haver estat un problema mecànic en l'aire condicionat de la unitat, el que va provocar una fuga de refrigerant tòxic," va escriure.

Pel que sembla, la majoria de màquines d'aire condicionat funcionen amb una substància anomenada freó, que és un refrigerant, es tracta d'un gas molt tòxic que és inodor i insípid. Quan els humans l'inhalen durant molt temps, poden morir.

Els companys del Daily Mail es van posar en contacte amb els responsables del complex turístic per verificar aquesta teoria, però no van voler declarar sobre això: "Per respecte a la privacitat dels nostres hostes, no podem revelar més informació en aquest moment", van comunicar.