Tres turistes nord-americans han estat trobats morts en un complex turístic a les Bahames. Encara es desconeixen les causes de la mort d'aquestes tres persones (dos homes i una dona), una més ha estat traslladada amb avió fins a Nassau per ser atesa en un hospital.

Els cossos es van trobar al voltant de les 17:30 (hora local) de divendres en un dels habitatges del complex hoteler Sandals Emerald Bay, ubicat a l'illa de Gran Exuma, en el centre de l'arxipèlag que forma aquest territori conegut per les seves boniques platges i els seus hotels luxosos.

La notícia s'ha donat a conèixer després que Sandals Resorts, l'empresa hotelera que gestiona aquests habitatges de vacances, hagi publicat un comunicat en el que informaven sobre el que havia passat: "Res no és més important per a Sandals Resorts que la seguretat dels nostres hostes. Amb profunda tristesa podem confirmar la mort de tres hostes a Sandals Emerald Bay el 6 de maig de 2022. Inicialment, es va reportar una emergència de salut i, seguint els nostres protocols, alertem immediatament els professionals mèdics d'emergència i les autoritats locals pertinents".

Les accions diplomàtiques

Chester Cooper, el ministre de Turisme de les Bahames, va escriure un comunicat a les seves xarxes socials en el que informava sobre alguns detalls relacionats amb aquest terrible succés: "Lamentablement, m'han informat avui de la mort de tres turistes nord-americans, dos homes i una dona, en una propietat turística a Exuma. Una altra dona nord-americana va ser traslladada amb avió a l'Hospital Princess Margaret -localitzat a la capital, Nassau, va escriure Cooper.

Cooper també va comunicar que ha coordinat accions del ministre de Salut i Benestar per aconseguir que aquest cas sigui tractat com es mereix: "Li he demanat el ministre de Salut i Benestar, Michael Darville, que dirigeixi aquesta nit una delegació a Exuma", va dir.

A més, va voler enviar un missatge d'ànim i suport per als familiars i amics dels morts i va comentar que encara no pot donar detalls sobre el que ha passat. Tampoc no va donar dades sobre la identitat dels tres turistes que han perdut la vida a les Bahames.

Malgrat això, Cooper ha afirmat que, encara que no pot confirmar les causes de la mort perquè hi ha una investigació activa sobre aquest fets, si creu que no hi ha indicis de crim en aquest terrible succés que ha segat la vida de tres persones.

En quin estat van trobar els cossos?

El portaveu de la Policia Real de les Bahames ha parlat amb els companys de la CNN sobre l'ocorregut i, encara que ha aclarit que no hi ha indicis de violència en la mort dels turistes, sí que hi ha molt a investigar. Va afirmar que els turistes s'havien sentit malament durant la tarda del dia anterior al que els van trobar.

Segons el portaveu de les autoritats locals, van trobar a un d'ells avalat contra la paret del lavabo, ja mort i la dona estava tirada a terra. No va donar detalls sobre el tercer mort, però sí que va dir que no hi havia indicis de traumatismes als seus cossos.

L'autòpsia podria ajudar a saber què els va passar a aquests turistes nord-americans i per què han mort. A més, volen veure si el testimoni de la quarta persona que està en urgències, encara que es desconeix el seu estat, els pot ajudar a solucionar aquest macabre succés.