Fa més d’una setmana que Sandra Bermejo va desaparèixer a Gijón. El 8 de novembre es va perdre la pista d’aquesta jove psicòloga de 32 anys i des d’aleshores no se sap on és. Els investigadors van localitzar el seu cotxe en un aparcament del cap de Peñas, a Astúries, i es va establir un ampli operatiu de cerca per aquesta zona plena de penya-segats, però segueixen sense trobar-la. La policia creu que si va caure al mar, sigui per una caiguda accidental o un suïcidi, el seu cadàver podria sortir a la superfície aquest dijous, quan es compleixen nou dies de la seva desaparició.

El rastre del seu telèfon mòbil la ubica per última vegada al cap de Peñas. La seva família descarta que hagi estat una desaparició voluntària i neguen que s’hagi pogut suïcidar. La policia apunta que no hi ha indicis de criminalitat i no descarta cap hipòtesi, entre elles la de què hagués patit una caiguda accidental. Aquesta teoria concorda amb el relat de la seva família, que explica que acostumava a sortir a passejar per aquesta zona amb penya-segats de fins a 100 metres d’altura. En aquest cas, segons han explicat al programa ‘Espejo Público’ d’Antena 3, creuen que el seu cadàver podria sortir a la superfície aquest dijous, nou dies després de la desaparició, a causa de l’estat de la marea.

S’amplia l’operatiu de cerca a altres llocs del mar cantàbric

Un familiar de la jove psicòloga, que havia deixat Madrid per anar-se’n a viure a Gijón fa dos anys, va donar l’alarma aquest dimecres en veure uns objectes entre les roques, però es va comprovar que només eren aparells de pesca. Els veïns de la zona s’han sumat a la cerca, però passen els dies i no troben cap pista d’on pot estar. Els responsables del dispositiu de cerca han decidit ampliar el radi de recerca a tota la costa asturiana i preveu ampliar-la encara més per tota la costa del mar Cantàbric fins a Santander o el País Basc.

L’única pista que tenen és el cotxe que van trobar abandonat a l’aparcament del cap de Peñas. Al seu interior hi havia totes les seves pertinences, a excepció del telèfon mòbil. Els investigadors policials també estan interrogant al seu entorn més proper a Astúries, per trobar alguna pista, però no tenen indicis que apuntin cap a una desaparició violenta. També s’estan analitzant gravacions de càmeres de vídeo on es pugui veure el recorregut que va fer de Gijón fins al cap de Peñas. La família de la Sandra s’ha traslladat de Madrid a Gijón per col·laborar amb la seva cerca.