La presó del Mas d'Enric, al municipi tarragoní del Catllar, està vivint unes setmanes de tensió màxima per l'increment d'agressions per part dels interns, però també pel conflicte que això ha generat entre els funcionaris i el director del centre penitenciari. Aquest augment dels incidents ha provocat que el director de la presó, Francisco Romero, hagi emès dues ordres de direcció recordant als treballadors les normes que han de seguir per "tornar a controlar el centre" i reduir les actituds violentes dels reclusos. La última d'elles la d'un pres que va calar foc a la seva cel·la i va agredir un funcionari que anava a extingir les flames.

En aquestes ordres de direcció, Francisco Romero, que és el màxim responsable de la presó de Mas d'Enric des de la seva obertura l'any 2015, admet els mals moments que travessa el centre penitenciari i la dificultat de treballar amb un nou perfil de reclús que és més difícil de controlar. Tot i això, acusa els funcionaris de relaxar-se en el compliment de les seves funcions, no haver respectat les normes i haver permès que els interns es comportessin amb aquestes actituds agressives i violentes, fent-los responsables del problema.

L'associació Marea Blava demana la dimissió del director de la presó de Mas d'Enric

Les dues ordres de direcció redactades per Romero han generat encara més tensió dins el centre penitenciari de Tarragona. Una de les associacions de defensa dels funcionaris de les presons catalanes, Marea Blava, ha publicat un comunicat criticant la gestió del director de la presó de Mas d'Enric. Lamenten que no faci autocrítica i culpi als funcionaris "d'anar a la deriva" quan ell n'és el màxim responsable. També critiquen la falta d'experiència de l'equip directiu i la presa de decisions errònies sense tenir en consideració les necessitats del centre penitenciari.

Apunten que és cert el canvi del perfil dels reclusos, però que també passa en altres centres penitenciaris de Catalunya i no tenen aquests problemes. Acusen Romero d'estar distanciat del dia a dia dels funcionaris i els reclusos i haver provocat la mala convivència i la pèrdua de respecte dels treballadors. De la mateixa forma, Marea Blava considera que amb la seva gestió, Romero ha permès la deixadesa i la flexibilització de les normes que ara denuncia. Per això, li demanen que "reconegui la seva pèssima gestió i presenti la seva dimissió a la Secretaria de Mesures Penals".