Una moneda molt comuna que podries tenir a la cartera o amagada per casa val més de 500 euros. Precisament una de dos euros emesa al Portugal l'any 2002 és molt buscada pels col·leccionistes i experts en numismàtica. La raó? Un error d'encunyament. La peça té diversos símbols agafats de la història del país lusità i dels segells del primer rei, Afonso Henriques (1109-1185). Aquest monarca va ser el primer sobirà del que seria el nou estat portugués durant l'època de la Reconquesta de la península ibèrica que van dur a terme Portugal, la Corona de Castella i la Corona d'Aragó, que va durar aproximadament 770 anys, des del 722 fins al 1492.
Però tornant a la moneda, més enllà de la seva història, els símbols utilitzats per commemorar aquella època al país tenen alguns errors. Segons expliquen els venedors d'aquesta peça al diari Ideal, les estrelles situades a la vora estan "descentrades, envaint algunes d'elles la zona central de llautó". A diferents plataformes de venda com Ebay o Etsi, i d'altres subhastes principalment virtuals, el seu valor oscil·la entre els 100 i els 500 euros per aquesta diferència a l'encunyament del 2002.
L'error de la moneda està basat en un segell reial del 1144
Les monedes d'euro portugueses tenen tres dissenys diferents, la mateixa quantitat que les espanyoles. Tanmateix, la diferència entre aquests dos estats de la península és que al país lusità no són totalment diferents sinó que són similars, atès que representes antics segells reials d'Afonso Henriques, inscrits en un cercle format per set castells, cinc escuts i lletres de la paraula "Portugal". Totes aquestes creacions que avui suposen divises de curs legal tant a la República Portuguesa com a tota la Unió Europea, van ser dissenyats per Vítor Manuel dos Santos.
El segell reial de la moneda de dos euros que pot costar uns 500 euros en subhastes d'Internet i entre els col·leccionistes són del 1144. Precisament poc després que el Tractat de Zamora del 5 d'octubre del 1143 confirmés la independència de Portugal respecte el Regne de Lleó, del qual fins aquell moment era considerat com un simple comtat i estava sota el feu d'Alfonso VII de Lleó, anomenat l'Emperador.