Tot i que els euros van començar a ser encunyats fa poc més de 20 anys, els errors a algunes de les monedes han provocat que pugi el seu valor real. Per això, amb un euro o dos euros en circulació que tinguen alguna marca estranya o s'hagin encunyat només per una efemèride, se li pot treure una rendibilitat força alta, especialment si es ven al món de la numismàtica. El cas pel qual es pot guanyar 800 euros de cop és amb el conegut com mussol de la sort, tot i que realment és una òliba, emès a Grècia el 2002 i que encara està en circulació i és força habitual portar alguna d'elles a la cartera a tots els països de la Unió Europea.

Moneda d'1 euro de Grècia en una imarge d'arxiu
Moneda d'1 euro de Grècia en una imatge d'arxiu

El detall és minúscul però val més de 800 euros

El 2002 a Grècia van encunyar-se dos tipus de monedes d'euro amb la característica òliba: una amb una S entre l'any i una altra sense. Totes dues amb el mateix disseny però amb aquesta petita diferència. La lletra al mig només va fer-se per aquella edició i després va ser descartada. Per això mateix, en ser una divisa escassa, els col·leccionistes la busquen i, a preu de mercat, podria arribar a comprar-se per entre 600 i 800 euros. L'únic problema és que el detall és tan minúscul que moltes vegades passa desapercebut per gairebé tota la població.

Hi ha 50 milions d'aquestes monedes d'1 euro amb la lletra S encunyades a Grècia el 2002. Encara que pugui semblar que són molts exemplars per vendre's per un preu multiplicat per més de 800, no són tants atès que hi ha més de 3.400 milions de monedes en circulació a l'Unió Europea ara mateix. Aquest import és el que hi ha en aquests moments a portals d'Internet com Ebay o Etsy, tot i que els experts recomanen anar a una botiga de numismàtica o especialitzada perquè t'assessorin del valor real que té al mercat i no gastar-la a qualsevol establiment.