Els euros, tot i ser una moneda relativament jove, també poden arribar a tenir un valor similar al de les divises més antigues. Els amants de la numismàtica busquen incansablement en aquests moments l'exemplar de dos euros encunyat el 2009 pel desè aniversari de la Unió Econòmica i Monetària europea (1999-2000). Pel que sembla, l'escassetat d'aquest especial ha provocat que en algunes subhastes ha arribat a assolir el preu de 1.500 euros. El més curiós del cas és que encara es troba en circulació i que, fins i tot, pot ser vista en qualsevol transacció que es faci a la Unió Europea en metàl·lic.

La moneda mostra a la part de la "cara" un dibuix de George Stamatopoulos, que simbolitza els intercanvis comercials durant la història, especialment a Europa. Una persona primitiva surt a la imatge principal que dona lloc a través d'un braç al símbol de l'euro, tot envoltats per un doble cercle irregular. A sota apareix UEM 1999-2009 que, rodejat per les dotze estrelles de la Unió Europea, és el llaç final pel qual va ser emesa per commemorar el desè aniversari de la unificació econòmica i monetària de la principal institució del continent.

La moneda de dos euros pel desè aniversari de la Unió Econòmica i Monetaria de la Unió Europea / FNMT
La moneda de dos euros pel desè aniversari de la Unió Econòmica i Monetaria de la Unió Europea / FNMT

Entre 20 i 1.500 euros per moneda

Però que pugui arribar a ser comprada per 1.500 euros és un preu que fins i tot els col·leccionistes s'ho pensarien dos cops. Però, és així, segons diversos mitjans: pel seu estat de conservació pot arribar a tenir aquest valor en una subhasta. Tanmateix, el cost habitual amb unes condicions excel·lents com si s'hagués encunyat aquell mateix dia oscil·len entre els 200 i 500 euros. El bon estat de la moneda és crucial i difícil d'aconseguir, atès que continua en circulació. Tot i que també es pot adquirir per un import més reduït, encara que superior al seu valor real, a la Real Casa de la Moneda - Fábrica Nacional de Moneda i Timbre.