Curiosa investigació dels Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de l'Anoia que han detingut una parella, un home i una dona, de 76 i 64 anys, els dos pensionistes, que tenien muntada i en marxa, als baixos de casa seva, a Òdena, una plantació amb gairebé 600 plantes de marihuana. El cultiu anava a tot drap i ells dos eren, segons les investigacions policials, els encarregats de cuidar les plantes, regar-les i fer la recollida de la marihuana. 

Els Mossos els han detingut els dos després d'entrar a casa seva després d'haver tingut sospites que hi havia una plantació en aquesta casa des del passat mes de març. Els han detingut per un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric i cap dels dos, els dos de nacionalitat espanyola, veïns de tota la vida de la comarca, no han ingressat a presó i estan esperant a ser citats pel jutjat de guàrdia que ha assumit el cas. 

L'entrada al pis es va fer ahir, 14 de maig. Els Mossos es van presentar a casa seva i després de parlar amb la parella de jubilats, aquests van deixar-los entrar. En uns baixos, en un magatzem que tenien a la part posterior de casa seva, els investigadors van trobar 567 plantes de marihuana en diferents estats de creixement. Tenien una instal·lació molt sofisticada, amb làmpades LED, cablejat d’alumini i altres estris i aparells destinats al cultiu interior. També havien manipulat el subministrament elèctric per no haver de pagar la llum i, per tant, rendibilitzar millor el negoci.

Investiguen la implicació d'altres persones

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, la plantació estava en funcionament i els dos detinguts, suposadament, eren els encarregats de gestionar-la, feien de jardiners. Quan van ser interrogats, però, no van voler dir qui era el responsable de la plantació i qui s'encarregava de distribuir la droga que en sortia. Els agents de la policia catalana investiguen si hi ha altres persones relacionades amb aquesta plantació i miren d'esclarir qui havia orquestrat tota la trama.

Brots de marihuana a la plantació d'Òdena / CME
Brots de marihuana a la plantació d'Òdena / CME

En el moment de l'entrada l'home gran va explicar amb tot luxe de detalls com funcionava la plantació, fet que fa pensar als Mossos d'Esquadra que ell, amb la seva esposa, eren encarregats del manteniment. Els Mossos els van detenir als dos, però ja no els van entregar al jutjat de guàrdia, van deixar sense efecte les detencions, a l'espera que sigui el jutge que ha assumit el cas qui els citi a declarar. La investigació segueix en marxa.

Oportunistes de la marihuana

No és el primer cop que els Mossos d'Esquadra detenen a persones d'edat avançada, nacionalitat espanyola i sense antecedents per la seva relació amb el conreu i tràfic de marihuana. Fa mesos el cap de la Comissaria General d'Investigació Criminal, el comissari Chacón, alertava de l'augment de detencions d'aquest tipus, de persones que, tot i que provenen de fora de l'entorn criminal, troben en la marihuana una font d'ingressos elevada i d'eventual punitivitat baixa.