Detingut un tècnic de l'equip de futbol San Fernando Club Deportivo, a Cadis, per abusos sexuals a nens menors d'edat. En concret, se l'acusa de violar un nen d'11 anys en repetides ocasions.

Detingut per abús sexual a menors

La Guàrdia Civil ha detingut al barri Carlos III de la localitat de San Fernando, a Cadis, a un home de 34 anys, amb les inicials A.J.G.C., a qui s'acusa d'abusos a menors i, específicament, de violar, fins i tot en nou ocasions, un nen d'11 anys, detalla el Diario de Cádiz.

Es tracta d'un col·laborador del San Fernando Club Deportivo que aprofitava la seva condició de tècnic per establir contacte amb nens, a qui després continuava escrivint per Instagram.

Sempre seguia el mateix mètode: es guanyava la confiança dels petits per després fer-los preguntes íntimes i sexuals com si havien tingut alguna vegada relacions homosexuals, si alguns dels seus amics eren homosexuals o quina era la mida dels seus genitals.

Després passava al contingut gràfic, demanant als menors que li enviessin fotos compromeses. Una vegada aconseguida la mateixa imatge començava l'assetjament i el xantatge, al qual ja no es podien negar.

Assetjament i xantatge per Instagram

Amenaçava les seves víctimes d'explicar les converses als seus pares i amics, fins que accedien a quedar en persona i n'abusava sexualment.

Aquest va ser el cas de la víctima d'11 anys que ha destapat aquest violador. Tanmateix, aquest nen, que va anar abusat fins i tot en nou ocasions, no estava vinculat al San Fernando Club Deportivo, tal com ha pogut saber ElCaso.com de fonts de l'equip.

Futbol / Pixabay

Imatge d'arxiu d'un partit de futbol / Pixabay

El detingut tenia una sentència de 25 anys pendent per fets similars, però com que no és en ferm, el club mai no va tenir constància dels seus antecedents.

El personal de l'equip, que es registra en la Reial Federació Andalusa de Futbol, necessita presentar un certificat d'antecedents de naturalesa sexual, que mostri si aquestes persones han estat acusades d'algun delicte sexual a menors anteriorment.

Tècnic en el San Fernando Club Deportivo

Però fins que la sentència d'aquest delicte comès no és ferma no es reflecteix al document expedit pel Ministeri de l'Interior, per la qual cosa el San Fernando CD mai no va saber dels seus antecedents fins a la seva detenció aquesta setmana.

Detenció abús menors San Fernando / Guàrdia Civil

Registre de la casa de l'acusat en San Fernando / Guàrdia Civil

A part d'aquests antecedents, pendents de ratificar, en aquesta ocasió, va ser la rapidesa d'actuació la que ha estat clau per agafar el presumpte violador.

De fet, la investigació es va iniciar arran d'una denúncia presentada en la Guàrdia Civil de Chiclana de la Frontera, on la família d'un menor d'11 anys relatava com el seu fill havia caigut a la xarxa d'un adult amb qui hauria mantingut converses de contingut sexual i arribant a intercanviar-se fotografies íntimes a través de la xarxa social.

Violació a un nen d'11 anys

Els agents van iniciar una investigació fins a localitzar el responsable, que ha resultat detingut com a presumpte autor dels delictes d'exhibicionisme i abusos sexuals a menors.

També s'ha confiscat a casa seva material informàtic que actualment es troba en estudi davant de la possibilitat que hi hagués altres víctimes.

Detenció abús menors San Fernando / Guàrdia Civil

Material confiscat a casa del detingut / Guàrdia Civil

Segons han explicat fonts del club a ElCaso.com, l'acusat formava part del cos tècnic de la categoria Sènior B, amb jugadors d'entre 18 i 19 anys.

Des de la direcció de l'equip, també s'ha emès un comunicat en què es "condemna fermament els execrables delictes sobre els quals presumptament està sent investigat l'excol·laborador del club".

Expliquen que "malgrat el dret fonamental a la presumpció d'innocència, el Club ha decidit de forma irrevocable rellevar de les seves funcions de delegat d'equip del Sènior B en els quals actuava com a col·laborador".

Finalitzen el comunicat assegurant que l'equip "col·laborarà en tot el que li requereixin les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat perquè aquest tipus de situacions no es tornin a repetir en un futur".