Els taxistes podran avisar els Mossos d'Esquadra d'incidències com a "alertants qualificats". El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i el portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, han arribat a un acord aquest dilluns a la tarda per posar en marxa un nou sistema d'alertes per a taxistes a través de l'aplicació de la policia catalana. La principal funció que té aquest nou model, segons han explicat, és que els conductors no hauran de trucar al telèfon d'emergències 112 sinó que podran fer-ho directament per l'app, especialment en cas de no poder agafar el mòbil i explicar la situació.

 

A més, en passar a la categoria "alertants qualificats", Interior ha assegurat que servirà per millorar la seguretat del sector del taxi. Álvarez ha valorat la notícia com a molt positiva i ha asseverat que era "una reivindicació des de feia molt temps" que permetrà tenir "línia directa amb Mossos".

Geolocalització

Des d'Interior han explicat que aquest aplicatiu serveix, especialment, quan el taxista no pot avisar el 112 per no poder agafar el mòbil. Així, amb l'aplicació dels Mossos d'Esquadra, segons han explicat, el conductor activaria en aquell moment l'app que funciona per geolocalització i alertaria de la incidència, sabent en tot moment el lloc on s'ha donat l'accident o qualsevol altre tema relacionat amb la seguretat.