Una fugida de poc recorregut. Un home de 37 anys, nacionalitat espanyola i amb dues ordres de detenció en vigor i 58 antecedents policials ha resultat ferit greu aquest dimarts a Madrid. Les causes d'aquest incident es deuen a que quan va ser sorprès per la Policia Nacional molt a prop de l'ajuntament de la capital espanyola, va intentar escapolir-se a tota velocitat en moto. Els agents van iniciar una persecució, que no va durar molt, atès que quan va incorporar-se a la calçada entre la plaça de Cibeles i el carrer d'Alcalá, va ser atropellat per un taxista que circulava correctament per aquesta segona via. 

El delinqüent fugit en moto va caure al terra i, en l'atropellament, va patir un traumatisme craniencefàlic com a conseqüència de l'impacte. Tot i això, els agents de paisà van arribar segons més tard per arrestar-lo, però va resistir-se a la detenció i va agredir-los, segons han informat a EFE fonts policials i d'Emergències de Madrid. Els fets van produir-se aquest dimarts a la tarda, cap a les tres, a la rotonda de grans dimensions de Cibeles, quan dos policies de la comissaria del districte madrileny de Salamanca realitzaven tasques de prevenció de furts i robatoris. Aquests van observar un motorista que circulava per la vorera en "actitud sospitosa" i el van aturar.

El fugitiu a l'hospital i els dos agents de paisà ferits

Però en el moment d'identificar-lo, l'home va accelerar per incorporar-se a la calçada i el taxista el va atropellar. Els agents, després de l'arrest, han patit diverses contusions per la reacció violenta del fugitiu i la seva negativa a ser detingut, tot i presentar un traumatisme craniencefàlic. Per aquestes lesions va ser atès en un primer moment per facultatius del Samur-Protección Civil, que van assistir tant a l'home com als dos agents de paisà, i van traslladar al primer amb pronòstic greu a l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid, on continua ingressat en qualitat d'arrestat. 

Segons han comprovat els agents, tenia dos ordres de detenció en vigor per fets comesos aquest mateix any, a més de 58 antecedents, la majoria per delictes contra el patrimoni, tot i que també per atemptat contra agent de l'autoritat i d'altres. La Policia Municipal de Madrid va fer-se càrrec de l'atestat de l'accident entre el motorista i el taxi, mentre que Agents de Mobilitat van regular el dens trànsit a la zona a l'hora del sinistre.