Una fugida de poc recorregut. Un home de 37 anys, nacionalitat espanyola i amb dues ordres de detenció en vigor i 58 antecedents policials, ha resultat ferit greu aquest dimarts a Madrid. Les causes d'aquest incident es deuen al fet que quan va ser sorprès per la Policia Nacional molt a prop de l'ajuntament de la capital espanyola, va intentar escapolir-se a tota velocitat en moto. Els agents van iniciar una persecució, que no va durar molt, atès que quan va incorporar-se a la calçada entre la plaça de Cibeles i el carrer d'Alcalá, va ser atropellat per un taxista que circulava correctament per aquesta segona via. 

El delinqüent fugit en moto va caure a terra i, en l'atropellament, va patir un traumatisme cranioencefàlic a conseqüència de l'impacte. Tot i això, els agents de paisà van arribar segons més tard per arrestar-lo, però va resistir-se a la detenció i va agredir-los, segons han informat EFE fonts policials i d'Emergències de Madrid. Els fets van produir-se aquest dimarts a la tarda, cap a les tres, a la rotonda de grans dimensions de Cibeles, quan dos policies de la comissaria del districte madrileny de Salamanca duien a terme tasques de prevenció de furts i robatoris. Aquests van observar un motorista que circulava per la vorera en "actitud sospitosa" i el van aturar.

El fugitiu a l'hospital i els dos agents de paisà ferits

Però en el moment d'identificar-lo, l'home va accelerar per incorporar-se a la calçada i el taxista el va atropellar. Els agents, després de l'arrest, han patit diverses contusions per la reacció violenta del fugitiu i la seva negativa a ser detingut, tot i presentar un traumatisme cranioencefàlic. Per aquestes lesions va ser atès en un primer moment per facultatius del Samur-Protección Civil, que van assistir tant a l'home com als dos agents de paisà, i van traslladar al primer amb pronòstic greu a l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid, on continua ingressat en qualitat d'arrestat. 

Segons han comprovat els agents, tenia dos ordres de detenció en vigor per fets comesos aquest mateix any, a més de 58 antecedents, la majoria per delictes contra el patrimoni, tot i que també per atemptat contra agent de l'autoritat i d'altres. La Policia Municipal de Madrid va fer-se càrrec de l'atestat de l'accident entre el motorista i el taxi, mentre que Agents de Mobilitat van regular el dens trànsit a la zona a l'hora del sinistre.