Les Planes d'Hostoles, a la Garrotxa, va viure aquest dimarts 31 d'octubre una tarda d'espant i no precisament perquè fos la nit de Halloween. Uns lladres, entre les sis i les nou del vespre, van assaltar tres domicilis, dues cases i un pis, van emportar-se tot el que van poder, especialment diners, i van fugir del municipi sense deixar rastre. A més, van intentar entrar en un quart habitatge, però no ho van aconseguir i van acabar desistint. Els Mossos d'Esquadra ja han obert una investigació sobre els fets i els estan buscant per a poder-los detenir.

Des de l'Ajuntament de les Planes d'Hostoles demanen la col·laboració als veïns per tal de poder detectar aquests lladres, ja que aquesta època de l'any és en la qual més actuen al municipi. Els lladres aprofiten el canvi d'hora i que es fa fosc més aviat per entrar als domicilis aprofitant que hi ha poca llum i els inquilins encara no han tornat a casa de la feina. Per això, l'alcalde del municipi, Marc Puig, anima a tothom a avisar al 112 en cas de veure algú sospitós i apuntar la matrícula del vehicle. Cal destacar que les Planes d'Hostoles és un municipi molt extens, amb cases disseminades, i sense Policia Local, el que fa que els lladres puguin escapar amb més facilitat en cas de ser enxampats per algun veí.

Càmeres de seguretat per acabar amb els lladres

Es dona la circumstància que els tres assalts del passat 31 d'octubre es van produir poc després que s'anunciés la instal·lació de càmeres de seguretat a les Planes d'Hostoles, així com en altres municipis de la comarca, per acabar amb els robatoris. La seva entrada en funcionament, però, no s'espera fins aquest mes de novembre. Les noves càmeres se situen en punts estratègics a les entrades i sortides de la comarca.