La policia li ha xafat el Nadal al propietari del taller il·legal on han trobat més de 90.000 joguines falsificades: els Reis Mags ja no portaran als nens cap dels joguets que fabricava de manera fraudulenta al seu local situat a Lloret de Mar. I, a sobre, ha acabat detingut.

Tot va començar quan la Policia Local va constatar que el taller no comptava amb els papers corresponents que es necessiten per poder exercir qualsevol activitat comercial. Això va portar als agents a investigar el taller en qüestió, i van trobar un total de 90.013 joguines, totes falsificades de marques molt conegudes. La policia es va posar en contacte amb els perjudicats els qui estan gestionant les corresponents denuncies.

Logística impecable

El local on es van trobar les falsificacions estava conformat per dues estances ben diferenciades i ordenades. La primera habitació es feia servir com a magatzem on els agents van trobar les capses que contenien els articles copiats; la segona estava orientada al muntatge dels blísters on es guardaven els productes abans de posar-los a la venda.

En aquesta segona estança també es trobaven totes les etiquetes, adhesius i xapes metàl·liques que identificaven les marques copiades. A més, van trobar tres premses de transferència tèrmica que serveixen per a calcar els logos de les marques en articles com tasses, encenedors o clauers. Fins i tot havien tingut cura en falsificar els albarans, que contenien dades com el comprador, la quantitat i el tipus de producte, i el preu de venda d'aquest.

Productes perillosos 

Moltes de les joguines que van trobar a l'interior del taller es componien de peces molt petites que podrien suposar un perill per a la integritat física dels nens. Les joguines fabricades de manera legal també acostumen a tenir peces petites, però, en aquest cas, no es pot garantir la seguretat dels objectes com que no han passat cap control de qualitat.

La policia va confiscar tots els articles trobats i van detenir l’acusat, un home de 44 anys, per un delicte contra la propietat industrial així com per la producció, emmagatzematge i comercialització de productes de fabricació il·legal. L’home va passar a disposició judicial i més tard li van posar en llibertat.