La lluita per acabar amb els establiments que manipulen i comercialitzen menjar de manera insalubre continua. Des de botigues i supermercats a bars i restaurants, les inspeccions per controlar que es respecten les mesures adequades no s'aturen i, en alguna ocasió, els inspectors es troben situacions inversemblants i que poden suposar un greu risc per a la salut de les persones. Aquest és el cas d'un restaurant ubicat al districte de Sant Andreu de Barcelona, que aquest dilluns va rebre la visita de funcionaris de l'Agència Salut Pública de Barcelona (ASPB), juntament amb agents de la Guàrdia Urbana de la capital catalana.
Ple de brutícia i quilos de menjar podrit
Un client de l'establiment de restauració va ser qui va donar l'alerta de la situació d'insalubritat en què es trobava i inspectors i policies es van desplaçar fins al local per a poder-lo inspeccionar i comprovar-ho de primera mà. Al restaurant, tal com ha explicat la Guàrdia Urbana a través dels seus perfils a les xarxes socials, es va detectar una manca d'higiene evident en les instal·lacions i en els estris que els cuiners feien servir per a elaborar els plats que després se servien als clients, el que podia suposar un greu perill per a la salut.
A més, si això no fos poc, també es va constatar que la conservació que es feia dels aliments era pèssima. En aquest sentit, es va descobrir que hi havia uns 30 quilos de menjar caducat i podrit no apte per al consum humà. Tots aquests aliments en mal estat es van acabar destruint. Finalment, davant totes les evidències que els inspectors i policies van descobrir dins del restaurant, es va ordenar el cessament immediat de l'activitat, i els propietaris van veure's obligats a tancar i abaixar les persianes abans que algun dels clients acabés intoxicat.