Jugar amb la salut de les persones, amb menjar en males condicions, pot tenir conseqüències molt greus. Cada cop hi ha més establiments que opten per no cuidar tal com toca els aliments que posen a la venda i això pot acabar amb greus problemes de salut pública. Aquest cap de setmana s’ha conegut dues intervencions, a l’Hospitalet de Llobregat i a Lleida, on la policia ha detectat comerços amb menjar podrit que estava a la venda.

Aquest divendres Mossos d’Esquadra i la policia de l’Hospitalet de Llobregat van clausurar una botiga del carrer de Llobregat on es van trobar productes posats a la venda que estaven caducats, i uns altres amb la data de caducitat tapada, trossejats, o mal envasats per a la seva congelació. L'establiment va quedar precintat com a mesura preventiva per risc sanitari i els agents van confiscar 133 quilos d'aliments i 32 litres d'oli.

Peix podrit a Lleida

A Lleida la policia de la ciutat i la Guàrdia Civil han trobat  72 quilos de peix de diverses espècies en mal estat després de les queixes per mala olor procedent del comerç presentades per un veí de la zona. El comerç està situat al carrer del Príncep de Viana de la ciutat i el peix que venien no es guardava en condicions de fred òptimes i sense les corresponents condicions sanitàries. 

Els serveis municipals van fer dues inspeccions, la darrera aquesta setmana on es va trobar el peix en mal estat i es van detectar altres incidències, com que els treballadors no disposessin de la formació requerida per a la manipulació d'aliments, la falta de mesures higièniques al local i la manca de condicions per conservar peix. Els responsables de la botiga tenen 48 hores per destruir els 72 quilos de peix, "susceptible d'estar en mal estat" i tornaran a ser inspeccionats per si, arreglant les deficiències, poden tornar a obrir.

Una clínica dental clandestina a Barcelona

A Barcelona, aquest cap de setmana també s’ha conegut que la policia de la ciutat ha precintat un restaurant xinès que l’havien convertit en una perillosa clínica dental. Els seus responsables no tenien cap mena de llicència per fer-ho, però aprofitaven les golfes de l’establiment per atendre pacients i fer intervencions bucodentals. S’han trobat medicaments importats de la Xina, material mèdic i també joies per fer empastaments i guix per fer motlles dentals. La policia sospita que aquesta clínica clandestina oferia els seus serveis a la comunitat xinesa instal·lada a Barcelona.