Sortir del jutjat i acabar-hi, en poc temps de diferència. És una experiència que han viscut dos veïns d'Alcor, a tocar de Sevilla, després de ser deixats en llibertat per haver entrat a robar, presumptament, en un bar. Van quedar detinguts i després van passar a disposició judicial. Quan van sortir dels jutjats, ja en llibertat amb càrrecs, van robar una furgoneta del servei de neteja de Carmona, un poble del costat -a 15 quilòmetres-, per tornar a casa. Van ser detinguts i tornats al jutjat.

Dos detinguts per robar una furgoneta per tornar a casa

La Policia Local de Mairena del Alcor va detenir les dues persones quan les va detectar que anaven amb una furgoneta del servei de neteja que havien robat, segons van explicar, per poder tornar a casa seva, des del jutjat. Havien sortit dels jutjats després de ser detinguts per haver entrat, de matinada, a robar en un bar del seu poble. El jutge va escoltar la seva versió i va decidir deixar-los en llibertat, però es van trobar que no tenien com tornar a casa seva, i van decidir robar la furgoneta.

Segons ha explicat la policia local de Mairena, els dos detinguts havien estat traslladats als jutjats de Carmona després de ser sorpresos robant de matinada en un bar a l'Aparença de l'Alcor. L'endemà al matí van passar a disposició judicial.

El jutge va determinar que podien ser posats en llibertat amb càrrecs, i a la sortida, els dos encausats van veure que tenien problemes per a tornar al seu poble, i quan els agents van marxar van decidir robar el primer vehicle que van trobar, una furgoneta del servei de neteja de l'Ajuntament de Carmona.

Els van esperar a l’entrada del poble

Quan la policia de Carmona va detectar que els hi havien robat la furgoneta i que els dos lladres eren els dos homes que acabaven de sortir del jutjat, la policia de Mairena d'Alcor només va haver d'esperar a l'entrada del municipi. Els dos homes, en llibertat, van arribar-hi amb la furgoneta. Els agents els van aturar i els van detenir, un altre cop en menys de 24 hores.

Un funcionari de Carmona es va desplaçar fins a Mairena per recuperar la furgoneta del servei de neteja municipal. Si el jutge de guàrdia torna a deixar-los en llibertat, la policia haurà de vigilar com tornen cap al seu poble. La millor manera de fer-ho, per evitar que tornin a agafar un cotxe que no sigui seu, segurament, seria tornar-los directament a casa seva.