La Guàrdia Urbana de Figueres ha detingut aquesta passada matinada un home de 38 anys per intentar robar gasoil dels camions estacionats a l'aparcament d'una empresa de la plaça Europa. Va poder ser enxampat 'in fraganti' gràcies a l'avís d'un dels operaris de la fàbrica, que el va enxampar escalant per la tanca de l'aparcament amb garrafes i una mànega. Els agents policials van comprovar que havia manipulat el dipòsit de combustible de diversos vehicles. Se'l va detenir acusat d'un delicte de temptativa de robatori, segons ha avançat el Diari de Girona.

Detingut dues vegades pels Mossos en l'última setmana

No era la primera vegada que el detingut robava gasoil de camions a la capital de l'Alt Empordà. Es tracta del mateix home que els Mossos ja havien detingut en dues ocasions aquesta setmana, una de les quals per fer exactament el mateix. La primera detenció es va produir el 27 de gener, després que una empresa del carrer Portugal denunciés que la nit anterior algú havia entrat a l'aparcament, havia forçat els taps dels dipòsits dels camions i havia extret el gasoil. Els camions van patir danys i no van poder engegar-se, havent de ser reparats i suposant un perjudici econòmic, al qual se li havia de sumar els 370 euros que valia el gasoil.

En un dispositiu de vigilància, els Mossos el van enxampar tornant a entrar a l'aparcament de l'empresa i el van detenir quan carregava diverses garrafes amb el gasoil. Havia tornat a actuar traient la benzina a cinc camions més. L'home, que ja tenia antecedents similars, va ser detingut i va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial. No va estar molta estona més lliure. El 29 de gener, la policia catalana el va tornar a detenir com a presumpte autor d'un robatori amb violència

Els fets van tenir lloc de matinada al carrer Marca de l'Ham de Figueres. Un home va alertar els Mossos perquè acabava de ser víctima d'un atracament quan passejava pel carrer. L'agressor li havia posat un ganivet al coll per intimidar-lo i li havia robat uns 10 euros que portava en monedes a la cartera. Gràcies a la descripció del lladre, el van poder detenir caminant molt a prop de la plaça Europa. Portava els diners en efectiu i el ganivet. Després de passar a disposició judicial, va tornar a quedar en llibertat, fins que la Guàrdia Urbana de Figueres el va enxampar tornant a robar gasoil de camions.