Figueres (Alt Empordà) ha començat l’any nou amb una batalla campal en ple centre de la ciutat. Un grup de joves ha deixat la terrassa d’un bar de la Rambla completament destrossada després de llençar-se cadires, plats i fins i tot cendrers en una baralla a primera hora del matí d’aquest diumenge.

Per raons que encara es desconeixen, un grup de joves va començar una discussió que va escalar ràpidament en un violent enfrontament durant el qual no van dubtar a fer servir el mobiliari d'un dels locals de la Rambla. Els fets han quedat enregistrats en vídeo per una persona que passava a prop del lloc, al voltant de tres quarts de nou del matí de Cap d'Any. Les imatges han estat compartides per les xarxes socials, denunciant el vandalisme dels joves.

Denunciat pels polítics de Figueres

La gravació està circulant per xarxes, sobretot Twitter, plataforma per la qual diversos polítics han denunciat els fets. El portaveu de Junts a Figueres, Jordi Masquef, ha qualificat l’incident de “lamentable” i ha compartit la seva indignació amb el succeït: “Lamentable el primer dia del 2023. Malgrat que alguns ho neguin no són només sensacions, i això és intolerable”, ha manifestat en referència a l’augment de la criminalitat a la ciutat.

Per la seva part, la candidata del PP a l'alcaldia de Figueres, Maria Àngels Domènech, també s'ha fet ressò de l'ocorregut. "Podeu estar segurs que faré l'impossible per revertir aquesta situació i no dubtaré a prendre mesures severes al respecte", ha assegurat. També ha aprofitat l'ocasió per arremetre contra l'actual alcalde, Pere Caselles: "Després de 20 anys i tot el mal que ha fet a la ciutat, ja és hora que deixi l'ajuntament".