La Justícia francesa ha aclarit una sèrie d'assassinats i violacions que portaven sense resoldre 35 anys després del suïcidi d'un antic gendarme que ha quedat delatat per l'ADN i una confessió escrita abans de llevar-se la vida.

Se suïcida un assassí en sèrie de París

Quatre assassinats i sis violacions produïts entre 1986 i 1994 a la regió de París s'han pogut resoldre gràcies a una confessió suïcida.

El mort es diu François Vérove i tenia 59 anys. Havia estat gendarme motorista en la Guàrdia Republicana entre 1983 i 1988 i després es va reconvertir en policia, també en una brigada motociclista a Marsella i després a Montpeller.

També havia militat en un sindicat policial, però ja feia diversos anys que estava jubilat.

Gendarmes policia francesa / Wikimedia Commons

Gendarmes de la policia francesa / Wikimedia Commons

Aquests últims anys s'havia implicat en la gestió municipal de la localitat de Prades-le-Lez, a prop de Montpeller, on va ser elegit regidor.

Una nota confessant els seus crims

Vivia al sud de França amb la seva dona i dos fills quan el passat 24 de setembre va rebre una convocatòria per ser interrogat dimecres.

El cas que seguien els investigadors era un assassí en sèrie autor d'almenys cinc assassinats. Les proves de l'ADN havien començat a apuntar cap a ell i es considerava potencial sospitós.

Però Vérove no es va presentar a l'interrogatori. Aquest dilluns la seva dona va denunciar que no tenia notícies seves i dimecres el van trobar mort en Grau-du-Roi, a prop de Montpeller. S'havia suïcidat i havia deixat una carta on confessava els seus crims.

Es resolen crims de fa 35 anys

En una carta dedicada als seus dos fills i de la que només s'han filtrat extractes, l'home confessa haver assassinat en sèrie i afirma que "des de 1997" havia abandonat la seva activitat criminal.

Aquesta última dada, tanmateix, ha sembrat dubtes en la investigació, ja que l'últim fet que se li atribueix data de 1994. De fet, es relaciona aquest gir en la seva vida amb el moment en què va conèixer la seva dona i mare dels seus fills.

Després de conèixer-se la notícia de la troballa del seu cadàver, la Fiscalia ha explicat en un comunicat que en diverses investigacions la seva empremta genètica es corresponia amb la que s'havia trobat en les escenes del crim.

"Sembla increïble"

Abans de ser identificat, els investigadors li deien "le grelé", amb referència a la cara picada per les cicatrius de l'acne que havien pogut veure algunes de les seves víctimes i que apareixia al retrat robot que durant anys va estar penjat a moltes comissaries del país.

Policia França / Pixabay

Policia França / Pixabay

"Sembla increïble", ha estat la reacció aquest divendres de Didier Seban, advocat de les famílies de tres víctimes.

Per la seva part, en una entrevista a l'emissora de ràdio France Info, Seban ha assegurat: "Demanarem a la Justícia que continuï investigant per saber si ha pogut tenir còmplices i per determinar el nombre de víctimes que va poder causar" i ha insistit que "les famílies han de tenir respostes".