Resolt l’assassinat d’una nena de 14 anys 32 anys després a Las Vegas. Stephanie Isaacson va sortir de casa per anar a l’institut l’any 1989, però mai va arribar. Va ser assassinada i assaltada sexualment. Gràcies a una mostra d’ADN s’ha pogut identificar l’assassí.

Una nena va ser assassinada i violada fa 32 anys

Una nena de 14 anys es dirigia cap a l’escola quan va ser assassinada i assaltada sexualment en un descampat. El camí era el mateix que feia cada dia per escurçar el trajecte a l'institut. El cos va ser localitzat prop d’aquest descampat amb signes de violència, segons ha relatat CCMA.cat.

Las Vegas Police Departmen crimen / LVMPD

Imatge de l'arxiu de Las Vegas Police Department / LVMPD

El cas portava obert 32 anys. La camisa de Stephanie Isaacson tenia una quantitat molt petita d’ADN. No s’havia pogut identificar l’assassí perquè no tenien suficient ADN per trobar-lo.

L'ADN ha identificat l'assassí

La policia havia processat dues vegades l’ADN i no havia donat resultats. Però gràcies als avenços tecnològics, actualment s’ha aconseguit identificar l’assassí. És la quantitat més petita d’ADN que ha aconseguit resoldre un cas.

La investigació es va fer al laboratori de Texas, Othram i havia rebut un finançament anònim. Els científics van buscar coincidències d’ADN a les bases de dades públiques. El procés científic va trobar un cosí de l’assassí. Després, van identificar l’autor. El culpable de l’agressió i la mort d’Isaacson va ser Darren Roy Marchand.

L'assassí es va suïcidar l'any 1995

L’ADN de Marchand estava enregistrat a la base de dades perquè el 1986 va ser investigat per l’assassinat de Nanette Vanderburg. La noia tenia 24 anys i la van trobar morta a casa seva, a Las Vegas. El cas va ser arxivat per falta de proves.

La policia no ha pogut detenir a Marchand. L’home es va suïcidar el 1995 amb 29 anys.

La mare d’Isaacson va declarar que estava contenta d’haver trobat l’assassí de la seva filla. El cap de policia de Las Vegas, Ray Spenser, ha explicat que el crim “sembla un atac aleatori mentre anava cap a l’escola”.

Nou crim masclista a Sabadell

Un altre crim masclista va tenir lloc el passat 22 de juliol a Sabadell. Un home va matar la seva dona a Sabadell. Els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 60 anys i de nacionalitat espanyola el 22 de juliol. Es va entregar a comissaria amb el seu advocat.

L'home va declarar que havia matat la seva parella i l'havia amagat. Agents de Seguretat Ciutadana van accedir al pis. La dona es trobava dins d'un bagul en un immoble al centre de Sabadell.

La dona tenia ferides d'arma blanca i signes de violència. El cos ja estava en procés de descomposició i la policia creu que el crim va ser tres o quatre dies abans.