Novetats del cas dels submarinistes morts a Segur de Calafell (Baix Penedès): quatre persones estan sent investigades per homicidi imprudent, ja que els policies pensen que no es va complir la normativa.

Dos homes van morir fent submarinisme a Segur de Calafell

Els fets van passar el 8 d'agost a la costa de Segur de Calafell quan dos homes que estaven participant en un bateig de submarinisme, van morir ofegats: les víctimes són dos homes de 50 i 56 anys i la Guàrdia Civil de Tarragona va obrir una investigació per esclarir els fets.

Quatre persones investigades per homicidi imprudent

Dues setmanes després dels fets, ha sortit a la llum que estan investigant quatre persones que, presumptament, estan implicades en la mort dels dos submarinistes: se les acusa d'un delicte d'homicidi imprudent.

Després de més d'una setmana d'investigació i la realització de diversos informes tècnics, els agents han informat que tenen "indicis suficients" per creure que s'hauria comès un homicidi per imprudència. Els fets s'han posat en coneixement del jutjat d'instrucció número 5 del Vendrell.

Incompliment de la normativa i mala planificació

"El presumpte incompliment de diversos preceptes de la normativa que regula l'activitat de submarinisme juntament amb una possible mala planificació i equipament inadequat podrien haver estat determinants en l'ofegament de dos dels participants", explica la Guàrdia Civil.

Els dos homes no portaven elements de flotabilitat, però anaven equipats amb els vestits de busseig i els pesos corresponents. De moment, no ha transcendit la identitat de les persones investigades i els agents estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets, ja que els quatre implicats es podrien enfrontar a sancions econòmiques molt elevades i penes de presó per un presumpte delicte d'homicidi imprudent.

Un home mor fent parapent a Organyà

Aquests dos homes no han estat les úniques víctimes d'accidents al medi natural a Catalunya aquest estiu i, de fet, aquest dijous a la tarda ha mort un home que estava fent parapent a Organyà (Alt Urgell).

A les 13:08 l’instructor que acompanyava l’home accidentat ha donat l’avís de l'accident, que ha passat a prop del mirador de les Solanes. Els Bombers de la Generalitat han activat un helicòpter amb personal del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) Muntanya i metge especialitzat en rescats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i també dues dotacions terrestres dels parcs de la Seu d’Urgell i Organyà. A les 13:34, el personal ja era amb la víctima. Malgrat la ràpida atenció, no s’ha pogut fer res per la seva vida.