Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest dijous a la tarda a les 17:30 el cos d’un home que ha patit un accident mortal mentre practicava parapent a Organyà (Alt Urgell).

Accident de parapent mortal a Organyà

A les 13:08 l’instructor que acompanyava l’home accidentat ha donat l’avís de l'accident, que ha passat a prop del mirador de les Solanes. Els Bombers de la Generalitat han activat un helicòpter amb personal del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) Muntanya i metge especialitzat en rescats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i també dues dotacions terrestres dels parcs de la Seu d’Urgell i Organyà. A les 13:34, el personal ja era amb la víctima. Malgrat la ràpida atenció, no s’ha pogut fer res per la seva vida.

El lloc de l'accident era inaccessible per terra segons ha constatat el GRAE i, per tant, les dues dotacions terrestres han retornat als seus parcs. Els efectius de Bombers han recollit la ubicació exacta del lloc de l’accident i han avisat als Mossos d’Esquadra, que han desplaçat una dotació de la Unitat d’Intervenció a Muntanya (UIM) i una patrulla de seguretat ciutadana.

Els efectius de Bombers han facilitat l’accés al lloc dels fets per tal que els agents obtinguessin la informació necessària per a l’aixecament del cadàver i posterior investigació.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació

Durant les investigacions policials, els efectius del GRAE han tornat a la seva base en espera d’altres serveis i de ser requerits de nou per tal de recuperar el cadàver amb l'helicòpter. El mateix helicòpter dels Bombers ha transportat el cos fins a l’Institut de Medicina Legal de Lleida. La investigació dels fets anirà a càrrec de la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria (UTSA) dels Mossos.

Helicóptero Bombers Generalitat

Un home mor en un accident de parapent a Organyà (Alt Urgell) / Arxiu

Caldrà esperar a saber els resultats de l'autòpsia

En l’operatiu de rescat ha participat també un helicòpter medicalitzat del SEM que no ha pogut operar a causa de l’accidentat relleu de la zona, i una ambulància bàsica amb suport psicològic per a la família de la víctima. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets. Caldrà esperar a saber els resultats de l'autòpsia, que determinarà quines han estat les causes de la mort de l'home, del qual no han transcendit més dades.

Dos homes moren fent submarinisme a Segur de Calafell

Aquests no han estat els dos homes morts en accidents d'esports de lleure en els darrers dies i, de fet, fa uns dies, dos homes van morir fent submarinisme a la costa de Segur de Calafell (Baix Penedès). La Guàrdia Civil ha obert una investigació i està intentant esbrinar més detalls per esclarir quines han estat les causes de la mort.