Un nen bolivià ha acabat ingressat a l'hospital, tot i que està fora de perill, després de fer-se picar per una vídua negra per convertir-se en Spiderman. Els fets van produir-se durant aquest cap de setmana a la localitat de Vichuloma, a la regió d'Oruro, a Bolívia. El menor, de 8 anys d'edat, estava jugant a prop del riu i va trobar una aranya verinosa sota una pedra, segons ha explicat el responsable del Programa de Malalties Zoonòtiques del Servei Departamental de Salut d'Oruro, Ernesto Vásquez

Volia ser Spiderman i acaba a l'hospital

"El nen, sense mesurar riscos, l'hauria alçat, segons indica ell, l'hauria posat a la part posterior del palmell on l'aràcnid li ha fet la picada respectiva", ha asseverat Vásquez. Pel que sembla, el menor va posar l'aranya en un got, van anar-se'n a casa i al voltant de tres hores més tard de rebre la picada va començar a tenir alguns símptomes com dolors d'ossos i contractures, entre d'altres. Però no va voler dir res a la seva mare, tot i que, finalment, després de molt insistir, va acabar explicant-li el que havia passat.

La dona, immediatament després de la confessió del petit, va portar-lo a un centre de salut de la localitat veïna de Vinto. Un cop allà, el van examinar i el van derivar a l'Hospital General San Juan de Dios d'Oruro "amb caràcter d'emergència". Els pediatres del centre hospitalari van contactar amb Vásquez per a que el menor sigui avaluat i, a més, va verificar-se que va ser picat per una vídua negra. Per això, se li va aplicar el sèrum antídot i se'l va poder estabilitzar en una mitja hora.

La mare confirma que el fill "és fanàtic d'Spiderman"

"Estem summament preocupats perquè l'anàlisi i les preguntes al nen quan ja estava recuperat, ens crida l'atenció que hauria alçat l'aràcnid amb un simple propòsit, indicant que volia tornar Spiderman", ha alertat Vásquez. Segons ha relatat la seva mare als metges, el menor "és fanàtic d'Spiderman i li agrada veure aquestes pel·lícules".

L'expert ha indicat que aquest tipus d'aràcnids és "molt cridaner per als nens" pels seus colors que solen associar amb els del personatge creat pels nord-americans Stan Lee i Steve Ditko. Vásquez ha instat els pares que "parlin amb els nens", especialment amb els menors d'11 anys, i els recomanin que no busquin fer-se picar per aràcnids, ja que si no són atesos immediatament, les conseqüències podrien ser "molt lamentables".