Els sanitaris que han declarat com a morta una dona de 70 anys s’han emportat una bona sorpresa quan ha començat a respirar de nou, després d’haver-li pres totes les constants i d’haver comprovat que no presentava signes vitals. El sorprenent succés ha tingut lloc aquest dilluns a la localitat d’Almuñécar, a la província de Granada, i des de llavors la dona es troba ingressada en la Unitat de Cures Intensives (UCI).

La dona no donava senyals de vida

El dia de l'incident els familiars de la dona la van trobar inconscient a casa seva, i van trucar immediatament el telèfon d'emergències 112 tement el pitjor. Segons el diari Ideal, els sanitaris que es van personar al domicili de l'afectada van realitzar pas per pas tots els procediments que es requereixen en aquests casos. Li van prendre el pols, la van auscultar, però no van detectar cap signe vital, i tampoc semblava respirar.

Després de declarar-la morta, van avisar la comissió judicial, i fins al domicili es van traslladar efectius de la Guàrdia Civil amb un equip forense. La família fins i tot havia avisat a la funerària, i estaven esperant a poder fer el trasllat al tanatori després de la inspecció dels forenses quan, de cop, la dona va començar a respirar de nou.

Evita el tanatori de miracle

En comprovar que, efectivament, la dona estava respirant, els sanitaris li van injectar una dosi d'adrenalina per aconseguir que tornés en si, i per activar el seu ritme cardíac. Després d'estabilitzar-la la van traslladar en ambulància fins a l'hospital Santa Ana de Motril, on continua ingressada en l'UCI. Moments abans d'adonar-se que respirava, estaven fent els preparatius per portar-la al tanatori, un desenllaç que ha evitat de miracle.

Aquest cas pot ser sorprenent, però no és l'únic. El 2020 en Kènia, un home de 32 anys va tornar a la vida després de gairebé tres hores al dipòsit de cadàvers de l'hospital on havia ingressat després de defallir a casa seva.